Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
9. jūlijs, 2015
Drukāt

Zemeņu deserts ar biezpienu un želatīnu fotoreceptē

Foto - mosfoodnews.ruFoto - mosfoodnews.ru
Sastāvdaļas:

300 g zemeņu

30 g pūdercukura

1 paciņa želejas

300 g biezpiena

2 ēdamkarotes pūdercukura

3 ēdamkarotes skābā krējuma

100 ml ūdens

10 g želatīna

1. Vienas želejas paciņas saturu ieliek karstā ūdenī. Es parasti izmantoju nedaudz mazāk ūdens, kā norādīts uz paciņas, lai želeja labāk sastingtu. Iegūto šķidrumu salej augstās glāzēs. Protams, ideālā gadījumā želeju var pagatavot pats – no želatīna, zemeņu sulas vai sīrupa.

2. Lai želeja sastingtu, veidojot slīpu virsmu, glāzes var ielikt ledusskapī slīpi. Es izmantoju garenu stikla trauku, kurā glāzes saliku šķībi.

3. Kamēr stingst želeja, pagatavoju biezpiena kārtu. Tas ir ļoti vienkārši – samaisīju biezpienu ar cukuru un skābo krējumu (sastāvdaļas principā pēc garšas). Rūpīgi saspaidīju. Krūzītē ar 100 ml ūdens atšķaidīju 10 g želatīna, rūpīgi samaisīju un pievienoju biezpienam.

4. Biezpiena masu ieklāju uz jau sastingušās želejas, nu jau taisnā kārtā. Un atkal noliku ledusskapī sastingšanai.

5. Nākamai kārtai ņēmu zemenes un pūdercukuru. Zemenes var sablenderēt. Taču man gribējās, lai būtu sagaršojami zemeņu gabaliņi, tāpēc es zemenes saspaidīju ar kartupeļu spiedi. Zemeņu biezeni samaisīju ar pūdercukuru, lai garša būt harmoniskāka, bez cukura gabaliem.

6. Zemeņu kārtu izklāju virs biezpiena kārtas.

7. Pienāca kārtas riekstiem. Var izmantot jebkurus riekstus. Man bija neapēsti zemesrieksti šokolādē. Sasmalcināju tos, taču ne pārāk smalki – atkal jau izmantoju kartupeļu spiedi.

8. Riekstus izliku uz gatavā deserta.

9. Pa virsu liku zemenes.

10. Labu apetīti!

Avots: mosfoodnews.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+