Mobilā versija
+0.2°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
4. janvāris, 2015
Drukāt

Zirņu krēmzupa ar kūpinātu gaļu

Foto-ShutterstockFoto-Shutterstock

Sastāvdaļas – glāze šķelto zirņu, 2 kartupeļi, sīpols, burkāns, dažas šķēlītes kūpināta cauraudzīša, kūpinātas cūku ribiņas, pusglāze saldā krējuma (33%), litrs ūdens, sausiņi, augu eļļa, sāls, zaļumi pēc garšas.

Pagatavošana.

Zirņus vispirms noskalo ūdenī 3 reizes, tad iemērc ūdenī uz 2 – 3 stundām.

Sīpolu sagriež pusapļos, burkānu un kartupeļus sagriež gabaliņos.

Katliņā ielej augu eļļu un tajā apcep sagrieztos dārzeņus līdz zeltainai krāsai. Pievieno kūpinātas ribiņas.

Pievieno nomērcētos zirņus. Pielej ūdeni un vāra visu apmēram pusstundu, kamēr zupa ir gatava.

No zupas izņem ribiņas.

Zupu ar blenderi sablendē, pielej saldo krējumu. Visu maisot, atkal uzvāra.

Salej zupu pa šķīvjiem. Virsū liek smalki sagrieztu cauraudzīti vai gaļu no ribiņām. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus sausiņus, pārkaisa ar zaļumiem un mazliet pārlej olīveļļu.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+