Foto. pexels.com/Arnie Watkins

Ūdens kā mākslas darbs 0

Vēl nesen ideja par ūdens someljeriem varēja likties kā joks. Taču šodien tā ir augoša profesija, kas apvieno zinātni, mākslu un smalku garšas izjūtu. Atlantā notikušajā Fine Water Summit pulcējās profesionāļi no 35 valstīm, lai degustētu 1100 dažādu ūdens pudeļu saturu no visas pasaules. Tāpat kā vīna someljeru pasaulē, arī šeit ūdens tiek vērtēts pēc tā minerālu satura, skābuma, tekstūras un pat “teruāra” – ģeogrāfiskās izcelsmes, kas piešķir katram avotam unikālu raksturu.

Ūdens someljeru uzdevums nav tikai pasniegt dzērienu. Viņi stāsta stāstus par to, kā konkrētais ūdens ir filtrējies cauri gadsimtiem senām klintīm vai kā tas nāk no ledājiem, kas saglabājuši tīrību no laikiem, kad cilvēce vēl nebija industrializējusies. Viņi palīdz izvēlēties ūdeni, kas vislabāk sader ar ēdienu – piemēram, viegli gāzēts ūdens ar augstu magnija saturu var izcelt jūras velšu garšu, bet mīksts, zema mineralizācijas ūdens būs ideāls deserts.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.