Latvijas Valsts simtgades lielākā projekta “Latvijas skolas soma” informēšanas pasākums.
Latvijas Valsts simtgades lielākā projekta “Latvijas skolas soma” informēšanas pasākums.
Foto: Ieva Makare/LETA

Kā vērtējat simtgades dāvanu skolēniem? 3


Skaidrīte Ūzuliņa, Kaunatas vidusskolas direktore: – Ja valsts finansējums šīm mērķim tiks piešķirts, tā būs izcila iespēja skolēniem labāk iepazīt Latviju. Šobrīd ir liela problēma skolēnus kaut kur aizvest, jo par mācību ekskursijām naudu vecākiem prasīt nedrīkst, bet, piemēram, par ieeju muzejos ir jāmaksā. Sen jau vajadzēja šādu “skolas somu”.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Pagaidām cenšamies piedāvāt skolēniem tādas ekskursijas, kas ir par brīvu. Meklējam sponsorus. Piemēram, vienu no pēdējiem skolēnu braucieniem uz Rīgu lielā mērā finansēja Konrāda Adenauera fonds: samaksāja ceļa izdevumus un pat apmaksāja bērniem pusdienas. Lai skolēniem nebūtu izdevumi, ejam tur, kur nav jāmaksā par ieeju. Piemēram, ekskursijā uz Saeimu vai Rīgas brīvostu. Ja būs valsts finansējums, varēsim brīvāk izvēlēties, kur bērnus vest, varēsim iet arī tur, kur jāmaksā.

Renāte Mudure, Ulbrokas vidusskolas sākumskolas skolotāja: – Ideja ir laba, bet svarīgi ir, kā tieši šis finansējums tiks izmantots, vai nebūs tā, ka kaut kādu iemelsu dēļ, piemēram, dēļ kādām organizēšanas problēmām, nauda tomēr netiks lietderīgi izmantota.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šobrīd audzinu 4. klasi un mēs darām tā, ka ekskursijā dodamies tikai vienreiz gadā, bet tad atļaujamies kādu dārgāku prieciņu. Piemēram, pēdējā ekskursija bija uz “Laimas” šokolādes muzeju. Ekskursija maksāja 14 eiro, bet vecākiem nebija jāmaksā par transportu – autobusu deva novads. Manuprāt, ir svarīgi, lai, rīkojot ekskursijas skolēniem, tiktu savienota izziņa ar izklaidi, teorētiskās zināšanas ar praktisko pieredzi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.