Atrod gravā guļam sūnās 12


Meklēšanas darbos iesaistījās NBS helikopters un arī kinologi ar suņiem. Taču, tā kā naktī lijis lietus, kā arī apkaime bijusi daudzu cilvēku apmeklēta, arī suņu deguniem tas bijis izaicinājums un puisēna pēdas uzost bijis grūti. Naktī uzieta arī kāda rotaļlieta un autiņbiksītes, taču, kā izrādījās, šīs nav bijušas pazudušā Hugo lietas. Pēcāk pāris kilometru attālumā no kempinga Bērzciema virzienā smiltīs tika pamanīts bērna apavu pēdas nospiedums, līdz ar to meklēšanas darbi tika novirzīti uz šo rajonu. “Kā jau pie jūras, meža teritorija šeit ir ar gravām un ielejām. Šāds reljefs nav pateicīgs pazudušo meklēšanā, jo apkārtne nav pārskatāma. Kempings atrodas jūras tuvumā, otrpus šosejai savukārt atrodas Engures ezers, kam līdzās arī purvainas vietas, kas ir papildu riska elementi mazam bērnam,” turpina J. Vancāns. Tomēr pakāpeniski palielinot meklēšanas rādiusu, aptuveni 4 km attālumā no kempinga bērnu atrada. Kā vēsta aģentūra LETA, zēna atradējs Aleksandrs Aleksējevs meklēšanas darbiem pievienojies ap pulksten 3 naktī. Kad no rīta jau grasījies doties atpakaļ uz kempingu, lai uzzinātu kādus jaunumus, koši oranžo bikšu dēļ pazudušo bērnu pamanījis. Puika aiz bezspēka bija aizmidzis sūnās pavisam netālu no apdzīvotas vietas Bērzciems, gravā aptuveni 70 metru no šosejas Tukums–Kolka. Mediķi nekādas veselības problēmas bērnam nekonstatēja un Hugo tika nodots vecāku rokās.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Lasīt citas ziņas

Kā aģentūrai LETA pastāstīja bērna māte, no rīta bērns no saviem nakts piedzīvojumiem juties saguris, taču nekādu veselības problēmu viņam neesot. Patlaban puisēns atgūstas no pārdzīvotā un kopā ar vecākiem turpina baudīt atpūtu kempingā. Hugo vecāki pateicas visiem, kas palīdzēja bērna meklēšanā.

Valsts policijas Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Māris Trēde informēja, ka bērna vecāku administratīvā atbildība netiks vērtēta, jo notikušais ir uzskatāms par nelaimes gadījumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.