Īpašas attiecības ar Indiju 122

Pēc tam, kad Krievija sāka karu pret Ukrainu, 141 valsts nobalsoja par ANO rezolūciju, kas nosoda iebrukumu. Tomēr saskaņā ar pētniecības un analīzes firmas “Economist Intelligence Unit”  datiem divas trešdaļas pasaules iedzīvotāju dzīvo valstīs, kas ir neitrāli noskaņotas vai atbalsta Krieviju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

Analīzē tika atklāts, ka vairākas valstis, tostarp Brazīlija, Saūda Arābija, Dienvidāfrika un pat Indija, ir darījušas visu iespējamo, lai tām nevajadzētu stāties vienā vai otrā pusē.

Pirmdien Indijas premjerministrs Narēndra Modi piebalsoja Sji, sakot, ka ar nepacietību gaida “pārbaudītās, īpašās un priviliģētās stratēģiskās partnerības” stiprināšanu ar Maskavu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopš 2022. gada februāra, kad sākās Krievijas karš pret Ukrainu, Modi ir gājis pa “diplomātisku virvi”, atsakoties ieņemt stingru nostāju pret iebrukumu.

Indija ir kļuvusi arī par lielāko Krievijas naftas pircēju. Indijas naftas pārstrādes rūpnīcas ir izmantojušas priekšrocības, ko sniedz ievērojami samazinātās cenas pēc tam, kad Eiropa aizliedza Krievijas naftas importu. Iesaistoties, lai aizpildītu tukšumu, ko atstājuši pircēji rietumos, Indija ir palīdzējusi mīkstināt Rietumu sankciju triecienu Maskavai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.