Okeāns sērfotājiem, peldētājiem un vienkārši baudītājiem 39
Linda Tunte

Būt pie okeāna – latvietim tā pati par sevi jau ir laba sajūta. Tā spēks, viļņi un nebeidzamība ir kas pavisam īpašs, ko baudīt dažādos iespējamos veidos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

Okeāna sāļums esot īpaši vērtīgs mūsu elpošanas sistēmai. Tas bija patīkams bonuss lieliskajām peldēm. Ūdens šķita silts. Aptuveni tāds, kā augustā mūsu jūrā. Bet jābūt uzmanīgiem, jo vismaz mūsu viesošanās laikā viļņi bija pamatīgi un par peldēšanu īsti pat nebija runas, varēja vien iebrist ūdenī un smieties par jautro viļņošanos, cenšoties noturēties kājās.

Pārsteidza, cik ātri riet saule pie okeāna – tā vēl ir salīdzinoši augstu, bet jau pēc brīža noslīdējusi aiz apvāršņa. Šo skatu ir jāizbauda katru vakaru, esot Tenerifē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā jau salā pienākas, tūristiem pieejamas plašas iespējas iznomāt laivas, kuģīšus, jahtas un dažādu citus peldlīdzekļus. Arī mēs to izmantojām. Patiesi paveicās, ka laipns kapteinis mūs ieveda 3 kilometrus okeānā, kur varējām vērot vaļus, delfīnus un zivis. Fantastiski iespaidi! Tieši tāpat kā pelde pieturas vietā rifā.

Nezinu, vai tā ir vienmēr, bet viļņi mūsu ceļojuma nedēļā bija ļoti iespaidīgi. Desmitiem un, iespējams, pat simtiem sērferu tos centās noķert. Kāda vakariņošana krasta kafejnīcā arī aizrāva elpu, jo lielie viļņi bija tik spēcīgi, ka brīžiem trāpīja kā rasas pilieni mums, netālu no krasta kafejnīcā sēdošajiem. Jāsmejas bija balsī visa vecuma ceļotājiem.

Foto: Linda Tunte
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.