Izstādē “Riga Food 2018”.
Izstādē “Riga Food 2018”.
Foto Karīna Miezāja

Izstādē “Riga Food 2019” arī šogad apbalvos Latvijā labākos piena produktus 0

Izstādē “Riga Food 2019” šā gada 4.septembrī tiks paziņoti un apbalvoti Latvijā ražoto piena produktu konkursa uzvarētāji, informēja izstādes rīkotāju pārstāvji.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Šogad Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursā noteiks labākos kategorijās “Skābais krējums ar tauku saturu 25%”, “Biezpiens ar tauku saturu 9%”, “Sviests”, “Nogatavinātais puscietais siers” un “2018./2019.gada jaunais piena produkts”.

Līdz 12.augustam Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi ir aicināti pieteikt dalību konkursam.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Piena produktu konkurss ir kļuvis par tradīciju gan piena produktu ražotājiem, gan lielai daļai patērētāju, īpaši tiem, kas seko jaunumiem un produktu kvalitātei. Viens no svarīgākajiem Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) uzdevumiem ir Latvijā ražoto piena produktu popularizēšana sabiedrībā, kā arī to kvalitātes un dabīgās izcelsmes apliecināšana. Šī uzņēmumiem ir lieliska iespēja jauno produktu īsā laikā padarīt pazīstamāku,” teica LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Lai piedalītos piena produktu konkursā, pretendentiem ir jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS uz e-pastu: [email protected] līdz 2019.gada 12.augustam. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot pa tālruni: +371 22035399 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Šī gada konkursa komisijā būs Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Inga Ciproviča, LPCS valdes priekšsēdētājs, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa.

Tāpat konkursa komisijā šogad būs arī Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis, Zemkopības ministrijas (ZM) Pārtikas drošuma un higiēnas nodaļas departamenta direktora vietniece Dace Ugare, ZM Tirgus un tiešā atbalsta departamenta nodaļas vadītāja Dace Freimane, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, “Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava un “Rimi Latvia” Svaigās pārtikas kategoriju grupas vadītāja Inese Pētersone.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti un apbalvoti uzreiz pēc starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2019” oficiālās atklāšanas ceremonijas 4.septembrī konferenču zālē Nr.3. Visās produktu kategorijās pirmo trīs vietu ieguvēji saņems “Riga Food 2019” zelta, sudraba un bronzas medaļas, kā arī LPCS atzinības rakstus.

Reklāma
Reklāma

Latvijā ražoto piena produktu konkursu rīko kooperatīvā sabiedrība LPCS sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību “BT 1”. Konkursu finansiāli atbalsta ZM. Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkurss šogad notiks jau divdesmit trešo reizi.

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2019” notiks no 4. līdz 7.septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.