Foto-Flickr/Philippe Put

“Lai gan mēs kontrolējam bērna piekļuvi internetam, mēs nevaram no tā pasargāt. Piemēram, LU Sociālo zinātņu fakultātes pētījums “Bērni internetā – drošība un riski” liecina, ka 61% bērnu, sākot no deviņu gadu vecuma, kuri redzējuši internetā seksuāla rakstura attēlus, ne ar vienu par to nav runājuši, kas tiek saistīts lielā mērā ar situāciju, kurā seksualitātes tēma mūsu valstī ir tabu. Svarīgi, lai vecākiem nebūtu tēmas sarunās ar bērniem, par kuru bērns tiek kaunināts vai vainots. 0

“Atbalsts nepieciešams arī vecākiem, lai pilnvērtīgi varētu audzināt bērnus. Piemēram, vecāki bieži izsīkst darbā un vienlaikus jūtas vainīgi bērnu priekšā, ka nespēj veltīt pietiekami daudz uzmanības bērnam,” Vecāku forumā norādīja sistēmiskais terapeits Gatis Bušs. “Turklāt vecāki bieži jūtas sociāli izolēti – vieni ar savām problēmām. Nereti valsts un pašvaldības institūcijas lielu uzmanību pievērš augsta sociālā riska ģimenēm, taču atbalsts vajadzīgs arī tiem vecākiem, kuri ikdienā nav sociālo dienestu redzeslokā.”

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Vecāku foruma laikā vecākiem un speciālistiem bija iespēja apvienoties darba grupās, diskutēt un uzzināt par emociju regulāciju, konfliktu risināšanas prasmēm, sarunām ar bērnu par “jūtīgajām” tēmām, skolas un vecāku sadarbību, kā arī par atbalstu dažādajām Latvijas ģimenēm, tostarp viena vecāka un šķirtajām ģimenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.