Foto – Shutterstock

– Vai pastāv kāda atšķirība, kā politikā darbojas sievietes, salīdzinot ar kolēģiem vīriešiem? 4


S. Gurbo: – Vai psiholoģiskās un emocionālās atšķirības, kas pastāv starp vīrieti un sievieti, izpaužas, piemēram, Ministru kabineta vadīšanā, lai varētu teikt, ka Laimdota Straujuma kā sieviete ir pieņēmusi atšķirīgus lēmumus, salīdzinot ar Valdi Dombrovski? Tas tomēr vairāk ir darba pieredzes un profesionalitātes jautājums. Bija tas slavenais teiciens par Straujumas valdību – nomēra septiņreiz un vēl astoto arī, kas norāda uz piesardzīgu darbību, nevis dzimumu atšķirību.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas

A. Putniņa: – Kā tas parādījās arī manā pētījumā pirms desmit gadiem par sievietēm un vīriešiem pārvaldībā – sievietēm, kas nonāk augstākajās varas pozīcijās, dzimums vairs nespēlē būtisku lomu. Šeit ar dzimumu saistītais politiskais uzvedības stils nav svarīgs, jo joprojām tiek spēlēts pēc vīrišķajiem noteikumiem.

Vispār sievietes tēls politikā ir kvalitatīvi mainījies, vairs neredz tāda veida kampaņas kā Ingrīdai Ūdrei, kad viņa augstpapēžu kurpēs staigāja pa pļavu.

CITI ŠOBRĪD LASA
S. Gurbo: – Vēl viena dāma, kas Latvijas politikā nemācēja labi komunicēt un tāpēc arī nogrima. Itin izskatīga sieviete, kas nepaspēja neko sagraut, taču no žurnālistu un sabiedrības puses bija diezgan nemīlēta.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.