Foto – Shutterstock

Kārtainā mīkla saldām un sāļām tortēm 0

Kārtainā sviesta mīkla

200 g sviesta, 2 glāzes miltu, 1 olas dzeltenums, 0,5 glāzes ūdens, 1 ēdamkarote konjaka vai degvīna, 1 naža gals sāls.
Sviestu ar ¼ miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens, sāls, konjaka un olas dzeltenuma gatavo mīklu. To noliek
vēsumā.

Reklāma
Reklāma
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
FOTO. Kas šobrīd notiek Gruzijā? Krievijas “maigā vara” liek treknu punktu virzienam uz Eiropu 56
Lasīt citas ziņas

Atdzesēto mīklu izveltnē, vidū ieliek sviesta plāksni, tai pāri pārloka brīvās mīklas malas, izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā,
tad 3 reizes otrā, atstāj vēsumā 1 stundu. Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš, atkal atdzesē. Pēdējo reizi izveltnējot, no mīklas
veido plāksnes kūkām, tortēm vai izspiež cepumus, ko liek uz plāts, kas apslacīta ar aukstu ūdeni, cep karstā cepeškrāsnī.

Kārtainā biezpiena mīkla

250 g sausa biezpiena, 250 g miltu, 250 g sviesta vai margarīna, sāls. Miltus izsijā, sajauc ar sausu izmaltu biezpienu, iekapā taukvielu, pievieno sāli, visu samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu atdzesē, tad izveltnē, saloka un tālāk veido kā iepriekšējā receptē.

Izmanto sāļām vai saldām tortu plāksnēm, dažādiem sīkiem izstrādājumiem.

Vairāk mājražotāju recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.