Foto: Shutterstock

Kārtainie salāti “Vistas fileja sniedziņā”: viesību galdam vai ģimenes vakariņām 8

Šie salāti garšo maigi, bet ir arī labi sātīgi. Tie lieliski iederēsies uz svinību galda gan plašākā kompānijā, gan ģimenes lokā. Izcila recepte, kad apnicis rasols vai siļķe kažokā!

TV24
Ekonomists par Kariņa lidojumiem ar privātajiem avioreisiem: “Šis stāsts ir visskandalozākā daļa no lielākas bildes, kur ir bijusi ļoti liela izšķērdība” 114
TV24
“Nauda nesmird…” Adamovičs stāsta par atrasto krievu “Shahed” dronu, kurā ievietots Ukrainā ražots akumulators
Vīrietis loterijā laimē 33 miljonus eiro. Tas, ko viņš izdarīja nākamajā rītā, pārsteidza visus 6
Lasīt citas ziņas

Kārtainie salāti “Vistas fileja sniedziņā”

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• Kartupeļi – 1-2 gab.
• Gurķis – 1 gab.
• Tomāti – 1 gab.
• Olas – 3 gab.
• Vistas fileja – 1 gab.
• Cietais siers – 50 grami
• Majonēze – pēc garšas
• Sāls, pipari – pēc garšas
• Zaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks) – dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Novāriet kartupeļus un olas. Citā traukā izvāriet vistas fileju līdz gatavībai.

2. Kad olas atdzisušas, tās notīriet un sadaliet tās – atsevišķi baltumu, atsevišķi – dzeltenumu. Sarīvējiet baltumu un dzeltenumu atsevišķi uz smalkās rīves.

3. Nomizojiet kartupeļus un sarīvējiet uz rupjās rīves.

4. Sarīvējiet sieru – uz vidējās rīves.

5. Gurķus nomizojiet, pēc tam tāpat kā tomātus un vistas fileju sagrieziet nelielos kubiņos.

6. Ņemiet trauku, kurā kārtosiet salātus. Pirmajā kārtiņā izliek kartupeļus, mazliet piespiež ar karoti, pasāla, sasmērē ar kārtiņu majonēzes (majonēzi izmanto plānā kārtiņā!!!). Pēc tam nākošajā kārtiņā liek olas dzeltenumu, bet pēc tam – gurķus. Atkal pasāla un pievieno mazliet piparus. Visu apsmērē ar kārtiņu majonēzes.

SAISTĪTIE RAKSTI

7. Nākošajā kārtiņā izliek vistas fileju, atkal pasāla, pievieno piparus, apsmērē ar majonēzi. Pēc tam liek tomātus – pasāla un pievieno majonēzi. Pēc tam – cietā siera kārtiņa, vēl mazliet majonēzes un virspusē – sarīvēts olas baltums.

Dekorēt salātus varat ar sasmalcinātiet zaļumiem vai no majonēzes pagatavot “restīti”! Labu apetīti!