LA kolāža

NEDĒĻAS IZGĀŠANĀS. Aizsardzības ministrija ar “lielgabala gaļu” aizvaino kaimiņus 15

No vienas puses, varētu uzslavēt Aizsardzības ministriju par aktīvu iesaistīšanos diskusijā par iespējamo obligātā militārā dienesta (OMD) atjaunošanu. Pēc “Latvijas Avīzē” gada sākumā publicētā raksta par zemessargu, kurš interneta dienasgrāmatā sparīgi aizstāv ideju par OMD nepieciešamību, ministrija sākusi aktīvu kampaņu, lai pārliecinātu sabiedrību, ka šāds solis nebūtu pareizs. No otras puses, vēlmē pierādīt savu taisnību šoreiz, šķiet, virsroku ņēmušas emocijas un piesauktie argumenti ir ne vien strīdīgi, bet arī aizvainojoši to valstu pilsoņiem, kur obligātais dienests pastāv. Atgādinājumam – tās ir arī abas Latvijas kaimiņvalstis – Igaunija un Lietuva, kur mūsu aizsardzības resora viņnedēļ izplatītie kaismīgie apgalvojumi nav palikuši bez ievērības.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Latvijas Aizsardzības ministrija nodēvējusi obligātā militārā dienesta karavīrus par potenciālo “lielgabala gaļu” (te gan jāpiebilst, ka tādu pašu argumentu diskusijā izmantojusi arī otra puse, apgalvojot, ka “lielgabala gaļas” liktenis konflikta gadījumā draudot Zemessardzei, kas neesot tik kaujasspējīga, lai pildītu aizsardzības mugurkaula funkciju). Vēl skarbāks apgalvojums no AM puses ir tas, ka OMD atjaunošanas ideja patiesībā tiek virzīta Krievijas interesēs. Tā nu gan ir demagoģija.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.