Publicitātes foto

Pārdaugavā 0


Žaņa Lipkes memoriālais muzejs (14.00 – 21.00) aicina uz orientēšanās spēli “Ķīpsalas krustvārdi”. Dalībnieki muzejā saņems ceļvedi ar krustvārdu mīklu un uzzinās, kādus konservus reiz gatavoja muzeja kaimiņu pagalmā un kas apvieno Desu, Bieti un Pāli.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Lasīt citas ziņas

15.00 būs “Salas dārgumu medības” bērniem ar vecākiem. Būsim kā Ansītis un Grietiņa, kuri raganas Lolitas pavadībā pa akmeņu taku atrod ceļu atpakaļ uz muzeju. (Ilgst aptuveni 1 stundu.)

16.00 – 21.00 radošās darbnīcas ģimenēm “Esi kā laiks – padari jaunu par vecu”. Varēs nodarbosimies ar dažādu lietu vecināšanu, izgatavot pasaulē lēnāko un neparedzamāko pasta sūtījumu – vēstuli pudelē, un likt lietā bērnības laikā izmēģinātās laivu pagatavošanas metodes.

CITI ŠOBRĪD LASA

16.00 un 18.00 ekskursijas pa muzeju “Žanis Lipke un skarbais gadsimts”. 17.00 un 19.00 “Špacieris pa Ķīpsalu” – bezmaksas ekskursija pa Ķīpsalu muzeja gida pavadībā, bet 20.00 ekskursija muzejā “Laiks sievietēm – stāsti par Johannu Lipki un citām ebreju glābējām”.

Noslēgumā 22.00 koncerts “Laiks Pēterim Dragunam”, kurā dzied un spēlē autors.

Vērts pieredzēt

19.00 – 1.00 “NOASS” uz klāja laika kapsulā uzņēmis trīs personālizstādes – Gvido Kajona “Dzīvīti”, Adelīnas Darviņas “Amerikas sapni” un gleznotāja Mihaila Ramusa ideālās pasaules meklējumus. G. Kajons piefiksējis pilsētas izteiktas frāzes un zīmes, kas savā paradoksalitātē jau robežojas ar ikonismu un ģeniālu trāpīgumu, liekot vien noelsties pasaulīguma priekšā. A. Darviņa dokumentējusi Amerikas sapni, kas tieši un skaudri robežojas ar “paradīzes” pievārtes noskaņu un neprātīgu izmisumu, tiecoties pēc kā tāla un nesasniedzama, kamēr laiks nepielūdzami liek izbalēt ilgām, priekšmetiem un cilvēkiem. Bet M. Ramusa izstāde ir atskats mākslinieka daiļradē no 80. gadu beigām līdz pat viņa pēdējiem darbiem, kas radīti divtūkstošo gadu vidū. Visas Muzeju nakts garumā par laika plūduma muzikālo pavadījumu rūpēsies DJ Martin Alex.

Ojāra Vācieša memoriālajā muzejā (19.00 – 1.00) muzeja pamatekspozīcijas apskate un Benitas Žogotas fotoizstāde “Viņa melnbaltā, melnbaltā viņa”. Ekspresizstāde “Laika zīmes” – dzejnieka O. Vācieša kolekcijas materiāli un to stāsti, kas spilgti raksturo dzejnieka dzīves laiku.

Reklāma
Reklāma
16.30 – 19.00 Astoņu kustoņu svētki – radoša pēcpusdienā ģimenēm. 16.30 – 17.30 radošās darbnīcas muzeja dārzā. 17.30 – 18.00 rotaļas ar Ilgu Reiznieci muzeja dārzā. 18.00 BJC “Altona” muzikālā teātra studijas izrāde “Alice in wonder shopping”. 20.00 – 22.00 Kinovakars – dokumentālā filma “Daugavas leģenda” (1966, rež. Laimonis Gaigals, scenārija autors Ojārs Vācietis). Filmā iemūžināts Staburags pirms tā applūdināšanas. Dokumentālās filmas “Ceturtā dimensija” (1977, rež. Laimonis Gaigals), “Visāda garuma stundas” (1983, rež. Maija Smildziņa), “Visāda garuma gadi” (2013, rež. Mārīte Balode), “Vārds Ojārs Vācietis” (2003, rež. Ģirts Nagainis). 23.15 – 24.00 Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela nakts koncerts muzeja dārzā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.