Sēņotāji Indra Gavare un Reinis Grīnbergs ar dēlu Kristapu.
Sēņotāji Indra Gavare un Reinis Grīnbergs ar dēlu Kristapu.
Foto-Valdis Semjonovs

Kopīga kaislība – sēņošana 0


Arī kriminālpolicijas inspektors Reinis Grīnbergs un “Pasaules optikas” veikalu grupas vadītāja Indra Gavara ir ļoti čakli sēņotāji. Turklāt kopā ar viņiem uz mežu bieži dodas arī dēli Pēteris (16) un Kristaps (6). No jūnija līdz septembra beigām brīvos brīžos ģimene bieži ir sastopama kādā mežā, pēdējā laikā visbiežāk pie Ropažiem, Inčukalna un Garkalnes. Lielākais loms, ko izdevies iznest no meža vienā reizē, – 400 baravikas!

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Reini jau sešu septiņu gadu vecumā uz mežu līdzi ņēmusi mamma un iemācījusi, kura sēne ēdama, kura ne. Arī Indra pirmo pieredzi sēņošanā ieguva kopā ar mammu, bet, kad Reinis un Indra izveidoja ģimeni, sēņošana kļuva par kopīgu kaislību. Viņu iecienītākās sēnes ir gailenes, bekas un alksnenes. Bērzlapēm, cūcenēm iet garām.

– Gailenes, dēvētas par meža karalienēm, ir ne tikai ļoti garšīgas, bet satur daudz A un C vitamīna. A vitamīna tajās ir tikpat daudz, cik burkānos. Man īpaši patīk lasīt baravikas un apšu bekas. Tās ir ļoti kvalitatīvas sēnes, kuras var izmantot visam – žāvēšanai, zupai, mērcei, marinēšanai. Turklāt mani ļoti priecē šo sēņu krāsa un smarža. Protu atšķirt parasto baraviku no priežu un egļu baravikas. Sievai savukārt vislabāk patīk alksnenes, jo marinētas tās saglabā kraukšķīgumu, – stāsta Reinis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vai sēnes ir galvenais iemesls, kāpēc pāris kopā ar bērniem dodas uz mežu?

– Vispirms tā ir atpūta, iespēja būt prom no pilsētas burzmas. Manā darbā arī stresa netrūkst. Mežā relaksējos. Turklāt sēņošana rada iespēju pavadīt kopā laiku un nodot bērniem tālāk zināšanas, kura sēne ir ēdama, kura indīga. Bet gandarījumu noteikti sniedz arī salasītās sēnes, – teic Reinis.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.