Foto LETA

Vēlas ietaupīt laiku 5


921.vēlēšanu iecirknī Burtnieku novadā daļa vēlētāju izmantojuši iespēju nobalsot, pavadot bērnus uz blakus notiekošo skolēnu laureātu pasākumu, bet citi savu izvēli skaidrojuši ar laika taupīšanu citu plānu realizēšanai sestdien, aģentūra LETA noskaidroja vēlēšanu iecirknī.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

“Pirmajam vakaram ir ļoti normāli. Nepārtraukti kāds nāk,” velētāju aktivitāti vēlēšanu iecirknī Burtnieku novadā raksturo vēlēšanu komisijas pārstāvji.

Līdz šim vēlētāji nākuši ar pasēm. Tikai divi vēlējušies nobalsot, izmantojot ID karti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Komisijas pārstāve pieļāva, ka aktivitāte novadā varētu būt laba arī tāpēc, ka šogad par 15 mandātiem sacenšas 145 kandidāti no deviņiem sarakstiem.

Vēlētāji pauž neapmierinātību

Šovakar vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā kādā vēlētāja paudusi neapmierinātību ar sociālos tīklos redzētu reklāmu, bet cita neesot saņēmusi paziņojumu par vēlēšanu iecirkni.

Šajā vēlēšanu iecirknī pirmajās divās stundās balsi bija atdevuši aptuveni 60 cilvēki. Iecirkņa pārstāvji pastāstīja, ka viena apmeklētāja paudusi neapmierinātību ar sociālajos tīklos redzētu reklāmu. Viņai iedots tālrunis, zvanot uz kuru, viņa var nodot savu sūdzību. Savukārt kāda cita apmeklētāja sūdzējusies, ka nav saņēmusi paziņojumu par vēlēšanu iecirkni.

Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā izvietotā 20.vēlēšanu iecirkņa darbinieki nemācēja pateikt, cik cilvēku šodien nobalsojuši, tomēr rindas šodien nav bijušas un viss noritot mierīgi. Iecirknī pieļāva, ka vēlētāju aktivitāte šodien nav bijusi liela, jo eksāmena dēļ ir slēgta skolas galvenā ieeja. Līdz ar to vēlētājiem jāizmanto cita.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.