Praktiski
Receptes

Lēni gatavota cūkgaļas fileja ar gruboto, medotiem dārzeņiem un brūkleņu–cidoniju mērci0

Foto: Ilze Pētersone

560 g cūkgaļas filejas apcep pannā, apkaisa ar sāli un pipariem un kopā ar 80 g sviesta un timiānu un rozmarīnu pēc garšas ievieto noslēgtā maisiņā. Liek katlā 65 °C karstā ūdenī un gatavo 1,5 stundu.

• Gruboto
160 g grūbu 6 – 8 h izmērcē aukstā ūdenī. 60 g sakņu selerijas un 100 g sīpolu sagriež un apcep eļļā pannā. Masai pievieno izmērcētās grūbas, izkarsē. Pielej 50 g baltvīna, novāra. Pakāpeniski pa vienam kausiņam pievieno 600 g vistas buljona un visu karsē, līdz grūbas gatavas. Iemaisa 40 g saldā krējuma.

• Dārzeņi
120 g kāļa un 120 g burkānu sagriež stienīšos, blanšē, apcep sviestā, pievieno 160 g medus un karamelizē.

Mērce
400 g brūkleņu sautē kopā ar 120 g sagrieztu cidoniju. Pievieno nedaudz ūdens, sablendē un izkāš caur sietiņu.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

VB
Vija Beinerte
Latvijā
“Patlaban durts tiek cilvēcības sirdī.” Vija Beinerte sarunājas ar Juri Rudevski par valodu, dzimumu, mākslu un cenzūru 5
Intervija 5 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
81 gadu vecā Dzidra Smiltenē spiesta mazgāties šķūnī ledaini aukstā akas ūdenī 1
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Krievijas tiesa iesaldē Navaļnija kontus
2 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
“Ūdens kafijas krāsā!” Skolas renovētāji piesārņo parka dīķi, iedzīvotāji uztraukušies 1
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
“Atņemot brīvpusdienas skolēniem, Latvijas sabiedrībā nav cieņas Saeimai!” Gobzems kolēģiem velta stingrus pārmetumus 1
7 stundas