“Liepkalnu” maiznīca tirdzniecības centrā “A7”.
“Liepkalnu” maiznīca tirdzniecības centrā “A7”.
Foto LETA

“Liepkalni” līdz Ziemassvētkiem plāno atvērt ceptuvi un kafejnīcu Igaunijā 0

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA “Liepkalni” Igaunijā šā gada nogalē vai nākamā gada sākumā plāno atvērt nelielu ražotni kopā ar veikalu un kafejnīcu, kuras tapšanā no pašu līdzekļiem ieguldīts apmēram pusotrs miljons eiro, informēja kompānijas īpašnieks Dagnis Čākurs.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Viņš pastāstīja, ka “Liepkalniem” jau ir neliela ceptuve Igaunijas pilsētā Pērnavā, taču ražošanu plānots pārcelt uz citu vietu netālu no Pērnavas virzienā uz Rīgu, kur “Via Baltica” ceļa malā top jauna, daudz lielāka maizes ceptuve apvienojumā ar veikalu un kafejnīcu.

“Pašlaik objekts Igaunijā ir noslēguma stadijā, to plānots atvērt šogad uz Ziemassvētkiem. Ja kaut kas neizdosies, kā iecerēts, maizes ceptuvi, veikalu un kafejnīcu atvērsim nākamā gada sākumā, taču līdz Lieldienām pavisam noteikti,” teica Čākurs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš pastāstīja, ka līdz ar ražotnes, veikala un kafejnīcas atvēršanu uzņēmums Igaunijā plāno kāpināt realizācijas apmērus. To izdosies panākt, gan realizējot Igaunijas ražotnē saražoto produkciju uz vietas, gan arī attīstot vairumtirdzniecību Tallinas un Pērnavas reģionā. “Latvija nav tālu no topošās ceptuves, veikala un kafejnīcas Igaunijā. Daļu produkcijas uz Igauniju vedīsim no Latvijas, bet daļu ražosim turpat uz vietas,” teica Čākurs.

Jau ziņots, ka “Liepkalnu” darbības politika ir atvērt ceptuves vairākās vietās Latvijā, lai samazinātu attālumu no krāsns līdz pircējam un piegādātu veikaliem pēc iespējas svaigāku maizi. “Liepkalni” līdz šim atvēruši ceptuves Rūjienā, Valmierā, Aizkraukles novada “Liepsalās”, Ķekavā tirdzniecības centrā “A7” un Igaunijas pilsētā Pērnavā.

“Liepkalni” pēc īpašām tehnoloģijām cep dažāda veida rupjmaizi, saldskābmaizi, kviešu maizi, kā arī cepumus, tortes, pīrādziņu un kliņģerus. Pirms trim gadiem uzņēmums investēja 100 000 eiro dzirnavās, tādējādi sākot cept maizi un konditorejas izstrādājumus no pašu maltiem miltiem.

“Liepkalni” dibināti 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 194 682 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Dagnim Čākuram.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.