
Neticami labs salikums! Kraukšķīgie gurķi ar čili, ķiploku un apelsīnu sulu 0
Lolita Šelvaha, LU lektore un recepšu autore / Latvijas Mediji
Šos gurķīšus var ēst ar nūdelēm vai rīsiem, vistu vai garnelēm. Lieliska recepte!
Sastāvdaļas
2 svaigi gurķi
1 ēdamkarote sojas mērces
1 tējkarote sezama eļļas
1/2 tējkarotes rīvēta ingvera
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
1/2 tējkarotes čili pārslu
1 tējkarote grauzdētu sezama sēklu
1 tējkarote rīsu etiķa vai citronu sulas
1 ēdamkarote apelsīnu sulas
Pagatavošana
Gurķus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos. Lielā bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu, ingveru, ķiploku, čili pārslas un etiķi. Pievieno gurķus un rūpīgi samaisa. Pārkaisa ar grauzdētām sezama sēklām.
Atstāj marinēties 10–15 minūtes un pasniedz.