Foto: Shutterstock.com, gurķu salāti

Neticami labs salikums! Kraukšķīgie gurķi ar čili, ķiploku un apelsīnu sulu 0

Lolita Šelvaha, LU lektore un recepšu autore / Latvijas Mediji

Reklāma
Reklāma
Jau pirmajās sekundēs? Šīs 11 lietas vīrieši pamana sievietēs ātrāk, nekā tu domā
“Šodien Rīgas 1. slimnīcā man divas krievietes krieviski uzbrēca. Kad tas beigsies?” pacients neapmierināts 101
7 lietas, ko nedrīkst ņemt mājās, ja esi tās atradis: tās sola biedējošas nelaimes un lāstus 4
Lasīt citas ziņas

Šos gurķīšus var ēst ar nūdelēm vai rīsiem, vistu vai garnelēm. Lieliska recepte!

Sastāvdaļas

2 svaigi gurķi
1 ēdamkarote sojas mērces
1 tējkarote sezama eļļas
1/2 tējkarotes rīvēta ingvera
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
1/2 tējkarotes čili pārslu
1 tējkarote grauzdētu sezama sēklu
1 tējkarote rīsu etiķa vai citronu sulas
1 ēdamkarote apelsīnu sulas

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Gurķus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos. Lielā bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu, ingveru, ķiploku, čili pārslas un etiķi. Pievieno gurķus un rūpīgi samaisa. Pārkaisa ar grauzdētām sezama sēklām.

Atstāj marinēties 10–15 minūtes un pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.