Nomaini avokado pret lētāku un garšīgāku zaļo dārzeni, kas arī sader ar maizītēm 0
Avokado un maizes šķēlīte ir iecienīts brokastu ēdiens, taču ir arī citi zaļie dārzeņi, kas avokado var viegli pārspēt gan garšas, gan ērtības, gan cenas ziņā.
Grauzdiņi ar avokado tiek augstu vērtēti tā zīdainās tekstūras, maigās riekstu garšas un daudzveidības dēļ – tos var kombinēt ar olām, sēklām, tomātiem, lasi vai pat medu. Tomēr teju katrā saldētavā slēpjas kāds zaļš dārzenis, kas varētu viegli pārspēt avokado daudzējādā ziņā.
Šis pieticīgais dārzenis var padarīt ēdienus ievērojami aizraujošākus, un kulinārijas entuziasti to raksturo kā “atsvaidzinošu” un “gardu”, BBC Good Food
kā vienu no alternatīvām avokado piedāvā sablendētu zirņu gvakamoli.
Tās pagatavošana aizņem mazāk nekā 30 minūtes, un recepte paredzēta četrām personām, tāpēc ir svarīgi pielāgot sastāvdaļu daudzumu atbilstoši porciju skaitam.
Kā pagatavot zirņu gvakamoli grauzdiņiem
Sastāvdaļas
Gvakamolei:
250 g saldētu zirņu
1 laims
2 ēdamkarotes grieķu jogurta
30 g marinētu halapenjo čili piparu
½ mazs sarkanais sīpols
1 ķiploka daiviņa
15 g svaiga koriandra
1 sarkans čili pipars (pēc izvēles)
Sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Grauzdiņiem:
4 maizes šķēles
4 olas
Olīveļļa (pēc izvēles)
Asa čili mērce (pēc izvēles)
Pagatavošana
Uzvāri nelielu katliņu ar ūdeni un pievieno saldētos zirnīšus. Ļauj tiem vārīties 2–3 minūtes, līdz tie ir mīksti, bet joprojām spilgti zaļi. Pēc tam nokās un noskalo zem auksta ūdens, lai tos ātri atdzesētu.
Atdzesētos zirnīšus ievieto virtuves kombainā vai blenderī kopā ar laima sulu un sablendē, līdz iegūsti gludu, krēmīgu maisījumu. Ielej to lielā bļodā un sajauc ar jogurtu, halapenjo, sīpolu, ķiploku, koriandru un čili, ja to pievieno.
Bagātīgi pārkaisi ar sāli un pipariem. Uz grauzdiņa uzsmērē gvakamoli un apslaki ar olīveļļu vai pasniedz kopā ar mīksti vārītām olām.
Vari arī pārkaisīt ar papildu koriandru un pievienot šķipsniņu asas mērces, lai iegūtu papildu asumiņu. Šo gardo smēriņu ledusskapī var uzglabāt līdz pat piecām dienām.
                
                
                
                                
                
                            
                
                                
                
                                
                
                                
                
                            


