Elīna Vāne (Baiba) seriālā iemieso egoistiskas, melīgas, pastulbas, bet hiperaktīvas būtnes tēlu. Attēlā: kopā ar Māra Bezmera atveidoto policistu Robertu.
Elīna Vāne (Baiba) seriālā iemieso egoistiskas, melīgas, pastulbas, bet hiperaktīvas būtnes tēlu. Attēlā: kopā ar Māra Bezmera atveidoto policistu Robertu.
Ekrānuzņēmums no skaties.lv

Attiecībās tikai izliksimies 5

Attiecības starp sievietēm un viņu attiecības ar vīriešiem veido seriālu, kura uzdevums ir turpināt izklaidēt skatītājus viņu atvaļinājuma laikā vasarā. Piedodiet, nespēju uztvert nopietni ne mīlas kvēli, ne bildināšanu, ne nāves nolemtību, sēras, dzīves satricinājumus un citas problēmas, ko sastop “Viņas melo labāk” varoņi. Pat seriāla veidotāju reklamētais jaukākais notikums – varones Simonas (atveido Ērika Eglija) bērna piedzimšana – izskatās nevajadzīga. Mazais Lūkass ir kā nevajadzīgs rekvizīts. Ja tādas vecāku attiecības un bērnam veltītā uzmanība notiktu realitātē, zīdainis būtu jāšķir no pieaugušajiem, kuri nav spējīgi par viņu rūpēties, jo pārāk aizņemti ar sevi un saviem draugiem. Tikpat nesakarīgi parādīta cilvēka nāve – tā liek domāt tikai par to, ka ieplānota, lai konkrētajai aktrisei būtu pavisam maza lomiņa. Jebkādu jūtu parādīšana šajā seriālā nav aktuāla, visi izliekas, ka kaut kas vispār notiek.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Tas tāpēc, ka seriāla uzņemšanā dialogos izmantoti tie paņēmieni, kas pirms kādiem desmit gadiem bija aktuāli joku TV šovos, kad televīzijas studijās aktieri izspēlēja vecas un pliekanas anekdotes. Šis un tas jūtu atveidošanas idejām paņemts no joku video portāliem, kur safilmēti pārpratumi, kritieni un citas neveiklības. Valodas un domāšanas ilustrēšanai noderējuši piemēri no interneta komentētāju leksikas. Šie paņēmieni padara notikumus un to formu atpazīstamu un ir ziņkārību un arī sašutumu rosinoši. Tāpēc nevis paši “Viņas melo labāk” notikumi, bet tas, kā tie parādīti, izskatās tik nedabiski un smieklīgi.

Policijai un advokātiem par godu

Seriāla uzbūve ir vienkārša kā laba sabiedriskā transporta saraksts – gaidītais pārsteigums pienāk tieši īstajā laikā. Pusstundu garajā ikvakara epizodē, kas citstarp skatāma vienlaikus ar LTV “Panorāmu”, ir sešas līdz astoņas īsas epizodes. Katra no tām piedāvā pavērsienu varoņu dzīvē. Turklāt attiecību rotaļas seriālā apvienotas ar noziegumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Seriāls “Viņas melo labāk” ir pierādījums tam, ka policijas darbiniekiem un advokātiem ir laba humora izjūta. Citādi taču viņi sūdzētos par kariķētajiem policistiem (tos spēlē Dainis Gaidelis un Māris Bezmers). Par viņiem muļķīgāki, neveiklāki un par savu lieliskumu vēl vairāk pārliecināti ir tikai blēži. Savukārt Laura Subatnieka atveidotais advokāts Kārlis ir ideāls vīrietis, jo pastāvīgi mājās gan pieskata bērnu un savas sievas draudzeņu ķibeles, gan sniedz konsultācijas parkā uz soliņa.

Produkts ir izvietots

Seriāls ir produkts, kas radīts, lai savus produktus un pakalpojumus varētu izvietot reklāmdevēji. Aktieri apdzīvo un lieto viņu preces, tātad reklāmas klips padevies diezgan pagarš. “Viņas melo labāk” ir mediju makdonaldizācijas piemērs. Tas ir lēts visās šī vārda nozīmēs, primitīvs un arī mazliet atkarību veicinošs. Tā veidotāji rēķinās, ka prastumu pieņems skatītāji, kuri to atpazīs, bet sakošļās, jo sastaps pazīstamu garšu – ziņkārības pabarošanai un ļoti piemērotu nepārejošajai vēlmei atslēgties no realitātes.

Vienīgie seriāla profesionāļi, kuriem nav jāmelo, ir operatori, montāžas režisori, skaņas, attēla apstrādes meistari un pārējie, kam produkts jāsagatavo. Prieks, ka viņi var attīstīt savas prasmes un ar laiku tās izmantot labāku projektu radīšanai. Ļoti kvalitatīvo seriālu laikmetā, kad par kārtējo jaunumu diskutē kritiķi un fani, kad labākie režisori un aktieri lepojas ar darbu seriālos, Latvijā ik vasaru priecājamies par seriālu pasaules lēto preču plauktā rodamu produktu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.