Foto – LETA

Avārijas gaismas signalizācija – brīvbiļete 1

Ar vēlmi ietaupīt naudu un laiku stāvvietas meklēšanā bieži vien ielu malās novērojami auto ar ieslēgtu avārijas gaismas signalizāciju. Kāds šajā situācijā noteikti atpazīs sevi un atzīsies, ka pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, lai ātri ieskrietu veikalā pēc piena, izņemtu naudu no bankomāta vai pārmītu dažus vārdus ar satikto paziņu.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

Risks ne vienmēr attaisnojas
Lai gan OCTA polise ir obligāta, šoferīši ne vienmēr godprātīgi parūpējas par tās iegādi laicīgi – policija pērn sastādījusi teju 10 000 administratīvo pārkāpumu protokolus par piedalīšanos ceļu satiksmē bez tās. “Nereti otra puse mēdz arī piekrist afērai iesniegt saskaņoto paziņojumu par notikušu avāriju apdrošinātājam dažas dienas pēc avārijas, kad vainīgais ir iegādājies OCTA polisi. Iemesls šādam lēmumam ir uzskats, ka cietušais var nesaņemt atlīdzību – tomēr tā nav. Atlīdzība cietušajai pusei tiks izmaksāta jebkurā gadījumā no Garantijas fonda, un pēc tam tā tiks piedzīta no vainīgās personas,” stāsta I.Vismanis. Svarīgi atcerēties, ka šāds gadījums ir apdrošināšanas krāpšana un par to abām pusēm var tikt piemērota kriminālatbildība.

Savi noteikumi stāvvietās un degvielas uzpildes stacijās
Aplami tiek uzskatīts, ka vietās, kur nav intensīvas satiksmes, uzmanība jākoncentrē mazāk. Tā vietā, lai ievērotu labās rokas likumu, autostāvvietās un degvielas uzpildes stacijās šoferi nereti vadās pēc šķietami platākās un lielākās brauktuves, uzskatot to par galveno. Tāpat autovadītāji tieši šajās teritorijās grēko ar dubultu pārliecināšanos atpakaļskata spoguļos – divu vienlaicīgi atpakaļgaitā braucošu auto sadursme ir viens no biežākajiem fiksētajiem apdrošināšanas gadījumiem, kad tiek fiksēta dalītā atbildība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Auto darbina ne tikai motors
Ir cilvēki, kuri domā, ka par auto jāsāk uztraukties tikai tad, kad no tā dzirdami dīvaini trokšņi, sāk parādīties dūmu mutuļi vai sliktākajā gadījumā – tas noslāpis nekurienes vidū. Vējstiklu slotiņas, auto lukturu apkope un piemērotu spuldžu izvēle, logu tīrīšanas un dzinēja dzesēšanas šķidrums, eļļa – šie ir tikai daži no aspektiem, kuriem regulāri jāseko līdzi sava auto tehniskā stāvokļa uzturēšanā.

Laicīgi neatrisināta ķibele, kas sākotnēji šķitusi maznozīmīga, laika gaitā var radīt gana daudz problēmu, tāpat arī šķietami maza atkāpe no ceļu satiksmes noteikumiem var izraisīt bīstamu situāciju domino efektu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.