Foto no http://www.udensparks.lv

Secinājumi un ieteikumi 2

1. Ventspils pilsētas dome aicinās Izglītības un zinātnes ministriju novērst situāciju, ka ārējo normatīvo aktu normas neregulē peldēšanas apmācību organizēšanu un norises kārtību valstī.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

2. Komisija ir fiksējusi nepilnības gan apmācības programmas, gan administratīvajā dokumentācijā. Šobrīd tiek gaidīts neatkarīgas institūcijas slēdziens.

3. Atbilstoši komisijas rekomendācijām ir doti uzdevumi gan Olimpiskajam centram “Ventspils”, gan Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldei, kuras pārraudzībā ir pašvaldības izglītības iestādes, kas īsteno profesionālās ievirzes programmas un interešu izglītību sporta jomā, veikt visaptverošu pārbaudi, vai personu, kuras vada sporta treniņus (nodarbības), kvalifikācija atbilst normatīvo aktu prasībām.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Olimpiskajam centram “Ventspils” un Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldei ir jāiesniedz komisijai rakstisks rīcības plāns, kas ietver veicamos pasākumus un to izpildes termiņus, kā arī atbildīgās personas, nolūkā uzlabot apstākļus, tai skaitā drošību treniņos (nodarbībās) ar paaugstinātu risku.

5. Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldei nekavējoties jāizvērtē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārizglītojošo skolu audzēkņu peldēšanas apmācību organizēšanas kārtība, kā arī jāpārliecinās par pedagogu prasmi sniegt pirmo palīdzību, ko apliecina atbilstošs dokuments par pirmās palīdzības programmas apguvi.

6. Līdz iepriekš minētajiem izvērtējumiem, komisija rosina Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldei uz laiku pārtraukt peldēšanas nodarbību organizēšanu.

7. Ievērojot Olimpiskā centra “Ventspils” lielo nodarbināto skaitu, komisija rekomendē izvērtēt cilvēkresursu vadības speciālista piesaistes nepieciešamību.

8. Ņemot vērā negadījuma smagās sekas, kam par iemeslu bijuši trūkumi instruktora darbā, komisija rosina Olimpiskā centra “Ventspils” vadībai atstādināt vecāko peldēšanas instruktoru, kura uzraudzībā notika negadījums, no turpmākās pienākumu pildīšanas.
Olimpiskā centra “Ventspils” vadība informēja komisiju, ka ir saņēmusi negadījumā iesaistītā vecākā peldēšanas instruktora iesniegumu par atbrīvošanu no vecākā peldēšanas instruktora pienākumu veikšanas ar š.g. 4.oktobri.

9. Tāpat komisija rosina Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldei izvērtēt šīs personas atbilstību Sporta skolas “Spars” direktora amatam.

10. Komisija rosina Olimpiskā centra “Ventspils” dalībnieku sapulcē izvērtēt Olimpiskā centra “Ventspils” amatpersonu atbildību.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.