Ekrānšāviņš no “Rampas ugunīm”.

“Apsveicams” ieguldījums 31

Aicināts komentēt veidu, kādā “Rampas ugunis” tika pie nodokļu maksātāju naudas, “RīgaTV 24” direktors Klāvs Kalniņš norāda, ka par to spriest nav viņa kompetencē. “RīgaTV 24” piedalījās NEPLP izsludinātā konkursā, uzsver direktors, piebilstot, ka valsts rīcība, ieguldot Latvijā veidotā saturā, ir apsveicama. Viņš uzslavē arī NEPLP. K. Kalniņš: “Šobrīd aizsargāt Latvijas informatīvo telpu ir svarīgāk kā jebkad, jo tikai vietējs spēcīgs saturs var stāties pretī retranslēto kanālu saturam, krievu informatīvajam resursam, tā ir Latvijas informatīvās telpas prioritāte – ieguldīt Latvijā ražotā piedāvājumā.”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

K. Kalniņš skaidro, ka, saņemot valsts finansējumu, tiks saglabāts raidījuma “Rampas ugunis” koncepta galvenais pamatprincips, proti, veidot skatītājam interesantu un saistošu sarunu starp raidījuma vadītāju un viesi. Galvenais sarunas mērķis esot iepazīt raidījuma viesi un viņa dzīvi, izzinot, kā veidojusies viņa personība. Raidījuma viesi tikšot izvēlēti pēc personības profesionālās jomas un sasniegumiem, kā arī pēc konkrētā brīža aktualitātes. Kā līdz šim, sarunas ar Latvijas personībām notikšot gan TV studijā Rīgā, gan izbraucot pie studijas viesa, tādējādi nodrošinot to, ka “Rampas ugunis” viesojas arī ārpus galvaspilsētas. K. Kalniņš piebilst, ka raidījums ļauj veidot arī Latvijas personību stāstu arhīvu, kas ikvienam jebkurā laikā pieejams vietnē “play24.lv”.

“Ko teiks, to darīsim”

Lai arī pēc “RīgaTV 24” direktora sacītā, raidījuma “Rampas ugunis” radošā grupa jau kopš pagājušās nedēļas sākuma sākusi darbu pie konkrētā projekta, pārliecību par to gūt neizdevās. Raidījuma vadītājs A. Kivičs, kurš aizvadītajā piektdienā atradās Lielbritānijā, aicināja par raidījuma iecerēm runāt ar producenti Guntu Kuļbanksu. Savukārt raidījuma producente neko vairāk nespēja pateikt kā tikai: “Ko vadība teiks, to darīsim.” G. Kuļbanska telefonsarunā pagājušajā piektdienā apgalvoja, ka ar kanāla vadību par šo projektu nekādas sarunas vēl nav bijis.

Ko radīs par valsts budžeta līdzekļiem?

CITI ŠOBRĪD LASA

* 100 000 eiro četriem raidījumiem kanālā “ReTV” no 1. aprīļa līdz gada nogalei: “Vidzemnieki” (portretstāsti par reģiona cilvēkiem, ēterā sestdienās reizi līdz divas reizes mēnesī); “Aiz simtā kilometra” (raidījumu cikls par Latvijas reģionu skaistumu, daudzveidību un unikalitāti, ēterā sestdienās reizi mēnesī); “VTV. Ceturtdaļgadsimts” (raidījums balstīts “Vidzemes TV” materiālu arhīvos, ēterā katru otro sestdienu); “Vilciens Rīga–Valka” (stāstīs par mūziķiem, ēterā katru svētdienu).

* 100 000 eiro raidījumam “Rampas ugunis” kanālā “RīgaTV 24” no aprīļa līdz jūnijam: šai laikā iecerēti 57 raidījumi. Viena raidījuma izmaksas EUR 1754,38. Raidījums par Latvijai nozīmīgām personībām ēterā tiks pārraidīts katru darbdienu. Kā raidījuma uzdevums minēts Latvijas iedzīvotāju iedvesmošana caur citu cilvēku veiksmes stāstiem. Īpašu uzmanību solīts veltīt latviešu kultūras attīstībai, cieņai pret latviešu valodu, Latvijas vēsturi un kultūras vērtībām nacionālās identitātes stiprināšanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.