Foto – Shutterstock.com

Uz lāvas – bez peldkostīma 0


Pirtī tiešām vislabāk būt kailam. Īpaši neiederīgs tur ir peldkostīms – ierasti darināts no sintētiskām šķiedrām, kas augumu sutina. Saskaroties ar ādu, sintētiskam materiālam parasti rodas elektriskā izlāde – ar laiku tas var nevēlami ietekmēt gan cilvēka pašsajūtu, gan organisma pareizu funkcionēšanu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
“Zēns stundā uzzīmē krāniņu!” Soctīklotāji neizpratnē par skolotājas rīcību Ogrē un policijas iesaisti
Lasīt citas ziņas

Viens no pirts uzdevumiem ir ķermeni atslābināt, taču vietās, kam piekļaujas lencītes vai gumijas, asinsvadi tiek nospiesti, tāpēc cirkulācija palēninās, mazinās svīšana, arī enerģijas plūsmās veidojas bloki – pat tad, ja mugurā dabiskas šķiedras peldkostīms.

Turklāt, strādājot enerģētiski, nevis tikai klapējot ar slotu, pirtniekam pērt apģērbtu cilvēku ir smagi un nogurdinoši, arī peramajam grūtāk izjust procedūras sniegto baudījumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja, to zinot, kāds tomēr jūt nepieciešamību savu kailumu citu acīm nerādīt, labākais risinājums ir dabiska materiāla (lina vai kokvilnas) dvielītis, paladziņš vai speciāli gatavots pirts apmetnītis. Nekādas burkšķēšanas, ka visiem jābūt plikiem vai apsegtiem – lai katrs dara, kā pašam tīkamāk.

Izsildīšanās laikā lāvas telpā seģeni no pleciem var nenoņemt – tā svīšanai netraucē. Parasti ar to pietiek, lai cilvēks atslābtu un pēc tam vēlētos pērienu izbaudīt ar visu ķermeni. Korekti palūdzot, lai viņu lāvas telpā neviens netraucē vai pēršanu veic tikai tuvs, pazīstams cilvēks, kura priekšā atrašanās kailam mulsumu nerada.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.