Publicitātes foto

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci. Kārumnieka brokastis 0

Šis ir tradicionāls dāņu saldais ēdiens, kuru īpaši pasniedz Ziemassvētkos. Tas ir rīsu pudiņš – rīsi tiek ilgi vārīti pienā ar cukuru un vaniļas pāksti. Tiek pievienots putukrējums un samaltas grauzdētas mandeles un viena vesela mandele. Pudiņš tiek pasniegts lielā bļodā visiem ģimenes locekļiem un ciemiņiem. Tas, kurš atrod savā šķīvī veselo mandeli, saņem īpašu dāvanu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 6 stundas

Pagatavošana
Katlā ar biezu pamatni ielej pienu, pieber 5 ēdamkarotes cukura un rīsus. Ieliek vaniļas pāksti ar visām sēkliņām un uzvāra. Samazina liesmu un, bieži maisot, vāra rīsus, līdz tie ir gatavi (apmēram 35 minūtes, tiem jābūt bieziem un tumīgiem). Izņem vaniļas pāksti. Iemaisa mandeles. Ielej pudiņu stikla vai metāla pannā un atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar mikseri sakuļ krējumu, kam pievienotas 2 ēdamkarotes cukura, stingrās putās. Iemaisa pudiņā. Pudiņu pārsedz ar plēvi un atdzesē 3–4 stundas. Var sagatavot jau iepriekšējā dienā. Lai pagatavotu mērci, ķiršus un atlikušo cukuru vāra 5 minūtes uz mērenas uguns, lēni maisot. Pievieno kartupeļu cieti, kas samaisīta kopā ar ūdeni, un citrona gabaliņus, uzvāra, nepārtraukti maisot. Izņem citrona daiviņas. Pudiņu servē, uzlejot karsto mērci. Jāmeklē laimīgais, kurš atradīs mandeli!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.