LETA
LETA
Ilustratīvs attēls.

IZM komentārs 5


Arī Izglītības un zinātnes ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka Vispārējās izglītības likums pasaka, ka MK nosaka kārtību, kādā skolēni tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un atskaitīti no tām. Uz šī likuma panta pamata arī izdoti MK noteikumi “Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās un atskaitīti no tām, kā arī pārcelti uz nākamo klasi” .

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Neatbalstītā likumprojekta anotācijā norādīts, ka vispārējo vidējo izglītību no 10. līdz 12.klasei nepieciešams koncentrēt reģionālās nozīmes pilsētās un novadu centriem, lai tādējādi veicinātu kvalitatīvas izglītības pieejamību un resursu efektīvu izmantošanu.

Pirms pieciem un vairāk gadiem gadiem veiktie OECD pētījumu rezultāti liecina, ka izglītības iestādēs lauku reģionos vidējie piecpadsmitgadīgo izglītojamo mācību sasniegumu rādītāji matemātikā, dabaszinātnēs un lasīšanā joprojām turpina atpalikt no viņu vienaudžu sasniegumiem citās Latvijas vietās, norādīja noraidīto likuma izmaiņu pārstāvji.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Tādējādi pastāv risks šajā lauku izglītības iestādēs ienākošajiem vidusskolēniem iegūt zemākas kvalitātes izglītību, salīdzinot ar to, ko var iegūt izglītības iestādēs, piemēram, novadu pilsētās, kur koncentrēts kvalitatīvs pedagoģiskais resurss un nodrošināta materiāltehniskā bāze konkurētspējīgas vispārējās vidējās izglītības ieguvei,” teikts likumprojekta anotācijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.