Foto – Shutterstock

Pielīp − un ne soli! 4

Lai grauzējs nekur neaizbēgtu un nebūtu arī trūdoša ķermeņa smakas, var izmantot speciālu līmi. Veikalos piedāvā jau gatavas lapiņas un slazdus, kā arī tikai līmi. No finansiālā viedokļa līme ir 3–4 reizes lētāka un arī efektīvāka, jo no tās var sagatavot slazdu. Pelēm pietiek līmi uzsmērēt uz kartona, kam vidū ielikts liels siera gabals, savukārt žurkām tā jāklāj uz plata dēļa, kas rūpīgi jānostiprina. Ļoti svarīgi ir rīkoties pareizi. Daži ražotāji norādījuši, ka, indējot žurkas, līme jāuzklāj biezā kārtā, bet tas nav ieteicams, jo ļoti staipīgais saturs pamazām izplūst uz malām, pēc tam uz grīdas seguma un ir grūti notīrāms. Turklāt, lai plānā kārtiņā vienmērīgi ar apļveida kustībām izklātu pa visu virsmu (tas ir obligāts nosacījums, lai pieliptu grauzēji), nepieciešama piepūle. Savukārt grauzējs, pat ar vienu ķepiņu uzkāpjot uz tās, vairs nevar aizskriet prom. Mazos ciemiņus var noņemt un likt to pašu slazdu, bet žurkām katru reizi jāgatavo jauns, jo tās sajūt smaku un vairs nenāk klāt.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
TV24
“Ja Putins “atstieptu kātus”, ko tas mainītu?” Slaidiņš atbild tieši un bez aplinkiem
Lasīt citas ziņas

Līmes slazds jānoliek tuvāk vietai, kur pele pēdējoreiz manīta vai kur nesen pagrabā mielojusies ar kādu burkānu vai ābolu. Ārā jāapsedz tā, lai netiek klāt mājdzīvnieki un putni. Piemēram, labi neapsegtiem līmes slazdiem pielipa divas zīlītes, kam bija sakārojies mazliet siera.

Šis grauzēju apkarošanas veids vairāk piemērots nelieliem grauzējiem. Žurkas noķert ir daudz grūtāk, iespējams, vidū jāliek kaut kas kārdinošāks, piemēram, gaļas gabals vai tā pati inde, kas pievilinās ar savu smaržu.

CITI ŠOBRĪD LASA
Vēl līmes slazdi noder, lai kontrolētu jaunu grauzēju parādīšanos, jo tie neapžūst vairākus mēnešus, un arī gadījumos, kad indi lietot nedrīkst.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.