Foto: Elena09/Shutterstock

Sildošā garšviela – melnie pipari 0

Melnie pipari ir pasaulē visbiežāk izmantotā garšviela. Maltiem pipariem virtuvē vienmēr atradīsies lietojums, taču, ņemot vērā, ka no tiem jau izdalījušās ēteriskās eļļas, tie nebūs tik asi un aromātiski kā svaigi malti melnie pipari. Veselus melnos piparu graudus cieši noslēgtā traukā var uzglabāt līdz pat trim gadiem. Vislabākais rīks piparu sasmalcināšanai un sašķelšanai ir piesta. Melnie pipari ir labs papildinājums zivju, gaļas ēdieniem, zupām, marinādēm. Zupa uzreiz šķitīs vēl karstāka, ja pirms pasniegšanas tai uzkaisīs svaigi maltus melnos piparus.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.