Skatītājs jautā pavāram Dreibantam: “Mēs vairāk šturmējam humpalu bodes, nekā pa restorāniem staigājam! Kas vispār uz tiem iet?” 33

TV24 raidījumā “Uz līnijas” kāds skatītājs uzdeva jautājumu, kas saistīts ar pagājušajā nedēļā, 21.novembrī, “Michelin” kvalitātes zvaigznes piešķiršanu Rīgas restorānam “Max Cekot Kitchen” un vēl 22 Latvijas restorānu iekļaušanu pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī “Michelin Guide”, starp kuriem ir arī raidījuma viesa, pavāra Ērika Dreibanta vadītais restorāns Līgatnē – “Pavāru māja”. Skatītājs Dreibantam jautāja: “Es gribētu uzprasīt, cik vispār latvieši ir iegājuši restorānos pēdējo desmit gadu laikā? Mēs, man liekas, vairāk šturmējam “humpalu” bodes, nekā pa restorāniem staigājam! Kas vispār uz viņiem iet?”

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
Lasīt citas ziņas

Uz skatītāja jautājumu restorāna “Pavāru mājas” īpašnieks Dreibants atbildēja, sakot: “Nu, jā, viņi ir ļoti dažādi – dažādiem maciņiem. Tāpat ir “Michelin” rekomendācija “Shōyu”, kur tu vari paēst Rāmen pa 10 eiro, vai arī restorāns “Milda”, kur par ļoti demokrātiskām cenām var paēst. Tāpēc ir ļoti dažādi – cilvēki var izvēlēties, uz kurieni viņš ies… Reizēm cilvēki vēlas nosvinēt kādus lielākus svētkus, tad varbūt viņi izvēlas kādu restorānu, kur viņi ikdienā nevar aiziet. Es domāju, ka restorānu apmeklētajam, patērētājam ir ko izvēlēties!”

TV24 raidījumā “Uz līnijas” Latvijā pazīstamais pavārs Dreibants uzskaitīja, cik, piemēram, Līgatnē ir restorāni. “Mums ir “Zeit Cafe”, “Vilhelmīnes dzirnavas, “Jančuks”, “Pavāru māja”. Un tur ir pieejams visiem maciņiem! Un vēl “Suses burgers” busiņš stāv. Tā ka uz Līgatni atbraucot ar jebkuru maciņu jūs paēdīsiet! Mēs [“Pavāru māja”] laikam dārgākie,” tā priecīgi uz skatītāja jautājumu atbildēja Dreibants, runājot par restorānu un kafejnīcu pieejamību, piemēram, Līgatnē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Portāls LA.LV jau vēstīja, ka pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī “Michelin Guide” iekļauti 22 Latvijas restorāni, savukārt “Michelin” kvalitātes zvaigzne piešķirta Rīgas restorānam “Max Cekot Kitchen”.

“Michelin Selected Restaurants” ceļvedī iekļauta “Pavāru māja”, “Tauro”, “Zoltners”, “Mo”, “3 pavāri”, “Whitehouse”, “36.līnija”, “John”, “COD”, “Le Dome”, “Chef’s Corner”, “Barents Coctails & Seafood”, “Barents”, “Aqua Luna”, “Entresol”, “Ferma”, “Neiburgs”, “Tails”, “H.E.Vanadziņš”, “Akustika”, “KEST” un “Riviera”.

Apbalvojumu par izcilu apkalpošanu “Service Award” saņēma restorāns “KEST”. Tikmēr par izcilāko someljē apbalvots Ivo Orlavs no restorāna “Tauro”.

Apbalvojumus “Bib Gourmand”, kurus piešķir restorāniem, kas piedāvā lielisku ēdienu par pieejamu cenu, saņēma “Snatch”, “Shōyu” un “Milda”. “Jaunā pavāra” izcilības apbalvojumu saņēma Nils Ģēvele no restorāna “Ferma”.

“Michelin” zaļā zvaigzne jeb ilgtspējas apbalvojums piešķirts restorānam “Pavāru māja”.

LA.LV Aptauja

Vai Tu apmeklē augstas klases restorānu/restorānus?

  • Jā, bieži.
  • Jā, reti.
  • Jā, īpašos brīžos, piemēram, kāzās, svētkos, darba pasākumos utmldz.
  • Nē, neeju gan!
  • Grūti teikt.
  • Nezinu.
  • Nē, jo man nav naudas tik dārgiem restorāniem.
  • Man nav viedokļa.
  • Cits variants.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.