“Mirotvorec” vāc informāciju par karojošajiem teroristiem Ukrainā, izmantojot arī karotāju publicēto informāciju par saviem “varoņdarbiem” sociālajos tīklos. Šajā attēlā var atrast arī Anatoliju Matjukovski jeb Taliban (pēdējais no labās), kurš ir Latvijas valstspiederīgais – “Mirotvorec” viņu raksturo kā “ārzemju algotni”.
“Mirotvorec” vāc informāciju par karojošajiem teroristiem Ukrainā, izmantojot arī karotāju publicēto informāciju par saviem “varoņdarbiem” sociālajos tīklos. Šajā attēlā var atrast arī Anatoliju Matjukovski jeb Taliban (pēdējais no labās), kurš ir Latvijas valstspiederīgais – “Mirotvorec” viņu raksturo kā “ārzemju algotni”.
Attēls no “Mirotvorec” datubāzes

Teroristu “sociālais tīkls” 15


Aptaujājot Latvijas tiesu apgabalu prokuratūras, izrādās, ka A. Skripņika lieta pašlaik ir vienīgā, kurā celta apsūdzība un tiek virzīta uz tiesvedību par prettiesisku dalību bruņotā konfliktā Ukrainā. Tikmēr DP apstiprina, ka tās lietvedībā ir pieci šādi kriminālprocesi – pret Benesu Aijo, Vjačeslavu Visocki, Valentīnu Miļutinu (Mangusts), Grigoriju Kosņikovski (Medinieks) un Anatoliju Matjukovski (Taliban). Visas minētās personas izsludinātas meklēšanā. Ieskatu par viņu “varoņdarbiem” Austrumukrainas teroristu grupējumos var gūt Ukrainas brīvprātīgo organizācijas “Mirotvorec” datubāzē – tajā no sociālajiem tīkliem un ziņām no Ukrainas Drošības dienesta (SBU) datiem izveidoti karotāju “profili”. Kā atzīst viens no organizācijas brīvprātīgajiem Jaroslavs Bondarenko, par datubāzi interesējoties arī Krievijas specdienesti un tā bieži tiek pakļauta kiberuzbrukumiem. Vecākais ieraksts par kādu Latvijas valstspiederīgo, kas karojis Krievijas atbalstīto teroristu pusē, ir par jau kritušo rīdzinieku Rodionu Kušniru. Datubāzē figurē arī V. Miļutina sieva Margarita, kā arī kāds Oļegs Štolde, kurš attēlos redzams Ukrainas austrumos ar citiem teroristiem, bet Latvijā – kādā kafejnīcā plātoties ar Doņeckas “tautas republikas” karogu. J. Bondarenko pauž izbrīnu, ka, vēl pirms Ukrainā izcēlās karš, O. Štolde kādā fotogrāfijā redzams mežā ar automātisko ieroci. Savukārt Anatolijs Matjukovskis “sociālajā tīklā” raksturots kā “ārvalstu algotnis” un bildē redzams militārā formā ar t.s. “Jaunkrievijas” uzšuvēm, kā arī kopā ar Krievijas karavīriem. Savdabīgajā “sociālajā tīklā” ir iekļauts arī kāds Romāns van Geijeks (Holandietis) un, protams, Beņa – Antimaidans jeb Beness Aijo, kurš bieži sūta dažādus informatīvus vēstījumus uz Latviju. Tā nesen videouzrunā viņš aicināja “mīļos latviešus” doties uz Donbasu, lai “cīnītos pret fašismu”.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Tomēr bez karojošajiem ukraiņi “Mirotvorec” lapā apkopo arī citus aktīvistus. Piemēram, par atbalstu teroristiem tur iekļauts ķirurgs Vjačeslavs Matasovs, kurš devies uz Donbasu palīdzēt teroristiem. Tur ir arī Latvijā par senkapu apgānīšanu sodītais biedrības “Rodina” vadītājs Aleksandrs Žguns un arī liepājnieks Andrejs Rižkovs. Savdabīgs ieraksts ir par blogeri un žurnālistu Alekseju Stetjuhu, kurā viņš raksturots kā “teroristu atbalstītājs” un “propagandists”. Viņš veidojis sižetus arī Krievijas propagandas kanālam “Rossija 24”.

Taču A. Skripņiks ir mīkla “Mirotvorec” brīvprātīgajiem, jo par viņa atrašanos Donbasā J. Bondarenko uzzina no manis. Vēlāk organizācija solīja pārbaudīt, vai par viņu neesot “lietas” starp vēl neizšķirotajiem materiāliem.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.