Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
23. oktobris, 2013
Drukāt

Ābolmaizīte ar kļavu sīrupu
 (2)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Sastāvdaļas:

500 g kārtainās mīklas,

500 g sarīvētu ābolu,

2 ēdamkarotes citrona sulas,

150 ml kļavu sīrupa,

50 g brūnā cukura,

100 g sviesta,

100 g cukurbiešu baltā cukura,

100 g kviešu miltu.

Kārtaino mīklu ieklāj veidnē. Ābolus sarīvē un pārslaka ar citronu sulu, lai nesabrūnē. Samaisa un pievieno 50 gramus brūnā cukura. Ābolu masu ieklāj veidnē. Pārslaka ar kļavu sīrupu. Sagatavo drumstalas, smalki sagriežot aukstu sviestu un cilājošām kustībām samīcot to kopā ar miltiem un 100 gramiem baltā cukura. Dara tā, lai ar rokām nesasildītu mīklu un veidotos drumstalas, nevis viendabīga masa. Drumstalas pārkaisa āboliem un cep +180 grādos aptuveni 30 – 35 minūtes. Kļavu sīrups dod patīkamu garšas akcentu, āboli – sulīgumu, drumstalas – kraukšķīgumu.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+