Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
8. septembris, 2014
Drukāt

Arbūzu cepumiņi

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

Mīklai:

• 400 g kviešu miltu

• 200 g sviesta

• 200 g cukura

• 1/3 tējkarotes cepamā pulvera

• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

• 60–70 ml piena

Rotāšanai:

• 400 g pūdercukura

• 5 ēdamkarotes spinātu sulas

• 2–3 ēdamkarotes biešu sulas

• Ēdamkarote piena

• Sauja šokolādes čipsu

Gatavo mīklu – miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, cukuru un vaniļas cukuru. Maisījumam pielej pienu, samīca mīklu un ļauj pusstundu atpūsties.

Mīklu izrullē un ar bļodiņu izspiež palielus aplīšus (aptuveni 12 cm diametrā). Tos pārgriež uz pusēm un liek uz pannas (ar diezgan lielu atstarpi, jo cepumi cepšanas laikā uzpūšas). Cep +200 °C aptuveni 8 minūtes.

Cepumus atdzesē un pēc tam izrotā. Pusi no pūdercukura sajauc ar biešu sulu. No spinātu sulas veido divu veidu zaļo krāsu – gaišāku un tumšāku. Pavisam nedaudz pūdercukura sajauc ar pienu. Visas masas liek konditorejas maisiņos un uz cepumiem zīmē arbūzu – vispirms vidū klāj rozā toni, tad iezīmē plānu balto svītriņu un visbeidzot zaļo mizu, kam ar gaiši zaļo toni uzzīmē strīpiņas. Sarkanajai daļai uzber šokolādes čipsus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+