Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
14. augusts, 2015
Drukāt

Ātrais sacepums ar ķiplokiem, šķiņki un sieru. Vakariņu recepte

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

12 porcijām
125 g sviesta
200 g miltu
Sāls
Pipari
150 g šķiņķa
300 g speķa
3 sīpoli
1 daiviņa ķiploka
½ saišķīša lociņu
8 olas
200 g svaigi rīvēta Ementāles
siera
200 ml saldā krējuma
Tauki formas ieziešanai

Gatavošanas laiks: apm. 25 minūtes (jāparedz laiks uzbriešanai un cepšanai)

Katrā porcijā apm. 366 kcal/1533 kJ, 19 g olbaltumvielu, 25 g tauku, 13 g ogļhidrātu

Pagatavošana

1. Mīkstu sviestu, miltus, trīs ēdamkarotes auksta ūdens, šķipsniņu sāls un piparu sastrādā viendabīgā
mīklā, noliek uz stundu vēsā vietā.

2. Šķiņķi un speķi sagriež mazos gabaliņos. Sīpolus un ķiploku nomizo, sīki sakapā, sajauc ar šķiņķa un speķa gabaliņiem, pārkaisa ar sāli un pipariem. Lociņus nomazgā, nopurina ūdeni, sagriež. Pievieno šķiņķa masai.

3. Mīklu ieklāj ietaukotā cepšanas vai sautēšanas formā (24 cm diametrā). Uz tās liek šķiņķa masu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 °C.

4. Olas sajauc ar rīvēto sieru un saldo krējumu, pārlej šķiņķa masai. Cep cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes.

`

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+