Mobilā versija
+3.5°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
3. jūnijs, 2015
Drukāt

Ātrās siera bulciņas. Karlsons novērtētu! (3)

bulcinas
Sastāvdaļas

Sagatavošana: 15 minūtes
Termiskā apstrāde: 10-12 minūtes
3-4 porcijas

Sastāvdaļas
2 glāzes miltu plus milti virsmas nokaisīšanai
3/4 netrekna saldā krējuma
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote cepamā pulvera
Šķipsniņa maltas paprikas
Šķipsniņa sāls

Pildījumam:
pa 50 gr mīksta kazas siera, Čedaras siera un Parmezāna
daži pētersīļa zariņi

Pagatavošana
1. Atdzesētu sviestu sīki sakapā ar nazi. Miltus kopā ar cepamo pulveri, sāli un papriku ieber bļodiņā. Liek klāt sviestu un ar dakšiņu vai nazi sajauc ar miltiem tā, lai iegūtā masa atgādinātu drupatas. Pievieno saldo krējumu un ar lāpstiņu sajauc viendabīgu mīklu. Ja mīkla vēl ir pārāk lipīga, pieberiet vēl nedaudz miltu.

2. Pārkaisa darba virsmu ar miltiem, liek virsū mīklu un izrullē, lai iegūtu taisnstūri aptuveni 25×20 cm.

3. Sarīvē Parmezānu un Čedaras sieru uz smalkas rīves. Atdzesētu kazas sieru sadrupina. Visu mīklas virsmu vispirms pārkaisa ar kazas sieru, pēc tam ar Čedaras siera un Parmezāna maisījumu. Pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem.

4. Mīklu sarullē ne sevišķi stingrā ruletē, sākot ar garāko pusi. Ruleti sagriež 2 cm biezos aplīšos. Tos pārliek ar pannu, kas izklāta ar cepamo papīru un cep cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 220 grādiem, 10-12 minūtes. Pasniedz siltus.

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Nav labi!

  2. Salds kr. 3/4 ! No kā? No kā tās 3/4 ???

  3. Tāmnieks/luterānis Atbildēt

    Ja LA uzskatām par latviešu avīzi, tad tai vajadzētu būt latviešu valodas karognesējai!
    Ja turpinām – latviešiem jau vairākās paaudzēs ir pazīstams vārds “SMALKMAIZĪTE”!
    Mani ne īpaši pārsteidz, ka šī vārda (smalkmaizītes) nav nākošās Latviešu enciklopēdijas galvenā latviešu valodas balsta Tildes vārdnīcā, taču 1987. gadā ”Avota” izdotajā ”Latviešu valodas vārdnīcā” tas vēl(!) ir.
    Taisnības labad gan jāatzīmē, ka Tildes vārdnīcā nav arī “bulciņa”!
    Tādi, lūk, tie pīrāgi, smalkmaizītes un bulciņas!
    P.S. Latvieši par bulkām/bulciņām godā baltmaizes kukulīšus un tas (domāju) nāk no austrumiem.
    Vēl no bērnu dienām atceros, ka ļaudis brīnījās, kā tādu labu maizīti var saukt par hļēbu?!

Draugiem Facebook Twitter Google+