Praktiski
Receptes

Baltās šokolādes un kumelīšu krēms 16

Foto – Ilze Pētersone

Krēms

250 g baltās šokolādes izkausē ūdens peldē (ūdens nedrīkst vārīties). Uzsilda 100 ml piena līdz 80 °C, pievieno sauju kaltētu kumelīšu un atdzesē. Atdzesēto pienu iemaisa šokolādē līdz viendabīgai masai un atstāj ūdens peldē siltumā. Divas želatīna plāksnītes izšķīdina aukstā ūdenī. Uzbriedušās plāksnītes nosusina uz salvetes un vienu pēc otras izšķīdina šokolādes–piena masā, noliek atdzesēties līdz istabas temperatūrai. 250 ml saldā krējuma uzputo līdz gaisīgai konsistencei. Putukrējumā iecilā šokolādes masu, ielej vienā traukā vai porciju trauciņos un liek ledusskapī sastingt.

Cepta baltā šokolāde

100 g baltās šokolādes izkausē ūdens peldē, lej uz silikona pamatnes, izlīdzina plānu un cep krāsnī 120 – 130 °C, līdz zeltaini brūna. Atdzesē saldētavā.

Šokolādes drumstalas

Izkausē ūdens peldē 100 g tumšās šokolādes, pievieno 50 – 60 g sviesta, 120 g miltu, 60 g cukura un veido drumstalas. Cep 180 °C karstā krāsnī, ik pa brīdim pamaisot, līdz kraukšķīgas.

Šokolādes cepums

Izkausē ūdens peldē 300 g 70% tumšās šokolādes, 100 g cukura ar 5 olu dzeltenumiem sakuļ gaisīgā masā, uzputo 10 olu baltumus. Izkausētajā šokolādē iecilā saputotos olu dzeltenumus un šo masu iecilā saputotajos baltumos. Izklāj uz pergamenta un izkaltē kaltētājā. Mājas apstākļos kaltē krāsnī 60 – 70 °C.

Pasniedz kopā ar fizāļu vai citu skābenu ogu želeju, nedaudz apkaisot ar kumelīšu pūdercukuru (pūdercukurs, kas sablenderēts kopā ar kaltētām kumelītēm).

LA.lv