Mobilā versija
+5.2°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
26. septembris, 2014
Drukāt

Banānu torte ar biskvītu un gardu krēmu

Foto - horde.meFoto - horde.me

Sastāvdaļas:
(8 porcijām)
8 banāni
3 biskvīta kārtas
250 g džema
1 litrs piena
5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
5 ēdamkarotes kviešu miltu
250 g saldkrējuma sviesta
250 ml 35% saldā krējuma
300 g cukura
vaniļas cukurs pēc garšas

1. Gatavo vārīto krēmu: pienā iemaisa cukuru un vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un miltus.

2. Liek piena maisījumu uz uguns un silda, visu laiku maisot. Masai kļūstot biezākam, maisa intensīvi. Kad parādās burbulīši, noslēdz. Jāiznāk mannai līdzīgai masai.

3. Pēc noņemšanas no uguns, maisa vēl minūtes trīs, lai nepievilktu masu pie katliņa dibena. Atdzesē. Sakuļ mīkstu sviestu un lēnām tai pievieno piena maisījumu. Jābūt krēmīgai konsistencei.

4. Torti gatavo izjaucamā formā, taču, ja tādas nav, var izmantot plastmasas kūku iepakojumu. Liek pirmo biskvīta kārtu formā, no otrās 4-5 cm platumā sagriež maliņas tortei. Pirmo kārtu apsmērē ar džemu. Es izmantoju krējuma šokolādes krēmu, taču var arī kādu džemu. Labi iederas ķiršu džems.

5. Uz džema klāj nedaudz krēma (1 cm biezumā). Uz krēma liek veselus banānus. Man bija nelieli banāni, tāpēc izmantoju astoņus.

6. Noklāj banānus ar krēmu, arī tortes malas (kuras uzbūvē no sagrieztās biskvīta kārtas).

7. Trešo biskvīta daļu noklāj ar krēmu un džemu. Paliek vēl nedaudz krēma, tādēļ to vēl nedaudz uzklāj uz tortes virsmas un pārkaisa ar biskvīta pārsliņām, kas palikusi pēc maliņu griešanas. Torti liek ledusskapī uz 6 stundām, bet vislabāk – uz visu nakti.

8. Kad gatava, noņem formu vai noņem plastmasas iepakojuma maliņas. Ar saldo krējumu noziež tortes malas, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Recepte no horde.me

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+