Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
29. janvāris, 2015
Drukāt

Bezē ar vaniļas mērci un ogām

Foto - Anda KrauzeFoto - Anda Krauze
Bezē kūkai

• 150 g smilšu mīklas

• 70 g cukura

• 50 g olas baltuma

• 200 g saldētu ogu

• 60 g svaigu ogu

• 10 g piparmētru

Vaniļas mērcei

• 3 olu dzeltenumi

• 50 g cukura

• 100 ml piena

• 100 ml saldā krējuma

• ⅓ vaniļas pāksts

(4 personām)

Smilšu mīklu izklāj formā un cep +180 °C, kamēr gatava. Liek virsū ogas, saputotu olas baltumu un cep +180 °C 25 minūtes.

Lai pagatavotu vaniļas mērci, olu dzeltenumus, cukuru, pienu, saldo krējumu, vaniļas pāksti un no tās izņemtās sēklas karsē ūdens peldē, cītīgi maisot, lai nebūtu kunkuļu, kamēr sabiezē. Pāksti izņem.

Uz šķīvja kārto bezē, uzlej vaniļas mērci, rotā ar svaigām ogām un piparmētru.

Ēdienu piedāvā restorāna “Neiburgs” šefpavārs TOMASS GODIŅŠ

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+