Mobilā versija
-2.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
29. decembris, 2013
Drukāt

Deserta torte ar zefīra krēmu (1)

torte-deserta-krems

“Šī deserta torte no skābā krējuma mūsmājās ir lielā cieņā. Gatavojam itin bieži un tā kā šeit var  improvizēt, spēlēties ar sastāvdaļām, tad nekad nebūs divas vienādas deserta tortes, bet tajā pašā laikā vienmēr būs vienkārši burvīga garša.

Šo deserta torti es aprakstītu kā maigu, krēmīgu, kas kūst uz mēles.

Un katrs, kas ir nobaudījis kādu kumosiņu, var teikt vienīgi to, ka ir tāda mazuma piegarša, jo deserts ir tiešām neticami gards.

Tā kā mans dēls no dzimšanas ir piena produktu cienītājs, tad šī deserta torte viņam ir vismīļākā no visiem kārumiem. Arī vīram un man šī kūciņa šķiet visburvīgākā, un līdz ar to šo es saucu par mūsu ģimenes īpašo ēdienu.


Deserta torte ar zefīra krēmu

Sastāvdaļas pamatnei:
  • 250g cepumi Selgas vai kas līdzīgs
  • 50-100g zemesrieksti
  • 150g sviests

Sablenderējam cepumus un apceptus riekstus drupačās. Izkausējam sviestu,pievienojam drupačām un ieklājam traukā kā pamatni ar augstām maliņām.

Sastāvdaļas krēmam:

  • 800g skābais krējums
  • 200g svaigais siers Maskarpone
  • 250ml cukurs
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • 1 paciņa Santa Maria želatīns
  • 200ml piens



Skābo krējumu putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai un līdz masa palielinās apjomā divas reizes. Tad pievienojam svaigo sieru un turpinam putot līdz viendabīgai krēmīgai, stingrai masai.

Aukstā pienā iemaisām želatīnu, izmaisām un uzbriedinam 5 minūtes, tad uzsildam kārtīgi siltu un maisot izsķīdinam. Piena želatīna maisījumu ieputojam krēma masā.

Lejam uz cepumu pamatnes.

Es 1/3 krēma masas ielēju sirds veida formā un, kad sastinga, uzliku virsū apaļajam desertam, kurš arī jau bija sastindzis.

Dekorēju ar zefīra krēmu:

  • 1 olas baltums
  • 100ml ūdens
  • 8 ēd.k cukurs
  • 1/ 4 tēj.k citronskābe
  • vaniļas cukurs pēc velēšanās
  • 2 tēj.k želatīns Santa Maria
  • šķipsniņa sāls


Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs, tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa, kas nekrīt nost no karotes. Liekam ledusskapī.

Pa to laiku 50ml ūdenī iemaisam želatīnu, atstājam.

Katliņā ielejam pārējos 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi. Vāram nepārtraukti maisot, tiklīdz parādās burbuļi, no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.

Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni, ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī, tad ir gatavs.

Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisām.

Ņemam saputoto olas baltumu un, nepārtraukti putojot, lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.

Putojam ap 20 minūtēm, līdz šī krēma masa kļūst bieza, stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.

Ar šo zefīra krēmu dekorēju un lieku ledusskapī uz vairākām stundām, ideāli uz nakti.

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

Draugiem Facebook Twitter Google+