Mobilā versija
-2.9°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
24. novembris, 2014
Drukāt

Griķu un siera svaigēdāju sāļā kūka (1)

Foto - vegafood.com.uaFoto - vegafood.com.ua
Sastāvdaļas:

Pamatam:

100 g nevārītu griķu (izmērcēti ūdenī)

2 glāzes ķirbju sēkliņu

1 ēdamkarote olīveļļas

sāls un garšvielas - pēc garšas

Virspusei:

150 g Indijas (kešju) riekstu (30 minūtes mērcēt ūdenī)

2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta

3 tomāti

10 bazilika lapiņas

sāls, pipari un asafetīda pēc garšas

Rotāšanai: 

1 tomāts

bazilika lapiņas

Izmērcētus griķus un ķirbju sēklas liek blenderī, samaļ. Samaisa ar sāli, garšvielām un olīveļļu. Liek masu formā un nolīdzina augšpusi.

Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

Sablenderē Indijas riekstus ar tomātiem un baziliku, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Pievieno sāli, garšvielas un eļļu. Labi samaisa un izliek uz kūkas pamatnes, virspusi nolīdzinot.

Liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

Rotā ar tomāta gabaliņiem un bazilika lapiņām.

Recepte no vegafood.com.ua

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Vai tiešām no 150 gr riekstu iznāk tik bieza kārta?

Draugiem Facebook Twitter Google+