Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. maijs, 2012
Drukāt

Īpašais ģimenes ēdiens – piparkūkas! Recepti iesaka “LA.lv” lasītāja Sandra Reimane

pip8

Mūsu īpašais ēdiens, drīzāk – gatavošana un cepšana – ir PIPARKŪKAS!!!

Mana recepte ir –  vispirms jāizvāra cukurbiešu sīrups. To mēs ar bērniem gatavojam vēlā rudenī. Kā jau bildēs var redzēt, tas nemaz nav tik grūti, tikai vajadzīga pacietība.

 

 

Pēc tam gatavoju piparkūku mīklu – mēs to gatavojam katra gada pirmajā Adventē.pip1

Lai piparkūkas būtu garšīgas, mīkla jāgatavo  laicīgi un Ziemassvētkos tā jau ir ievilkusies ar garšvielām.

 

 

 

 

 

pip2

 

Sastāvdaļas:
0.5l biešu sīrupa (var būt kāds cits sīrups)
300g taukvielas (sviests vai margarīns)
300g cukurs
1kg milti
2 olas
Var pievienot 1ēd.k. cepamo pulveri
 

 

 

Garšvielas:
Koriandrs, kordamons, pipari (gan melnie, gan nedaudz čillī), krustnagliņas, kanēlis vai arī var ņemt speciālās piparkūku garšvielu maisījumu.

 

Kā gatavot?

Sīrupu karsē kopā ar taukvielām. Kad taukvielas ir izkusušas, tad noņemu no plīts, lai atdziet līdz temperatūrai, ko rokas var paciest un tikai tad pievienoju pārējās sastāvdaļas.pip3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pip6

 

Pēc tam pievieno 1/2 cukura, 1/2 miltus.Visu samīcu.

Otru pusi cukura sagrauzdēju, un piejaucu masai, lai būtu brūnāka krāsa piparkūkām.. Grauzdējot cītīgi jāseko līdzi, lai nesadeg. Un es vēl pie sagrauzdētā cukura pieleju karstu ūdeni un izveidoju sīrupu, tad to vieglāk iemīcīt mīklā.

Olas sakuļ un piejauc pēdējās.

Masai pieberu atlikušos miltus un samīcu viendabīgā masā.

Obligāti jāpagaršo, lai izjustu vai netrūkst garšvielas. Ja trūkst un gribās sātīgākas – var pievienot papildus un mīklu izmīcīt no jauna.

 

 

pip9

Mīkla ir jāizrullē ļoti plāni, un tad jācep.

Ar cieņu, Sandra Reimane

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+