Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
31. maijs, 2015
Drukāt

Laša rulete svētku galdam (3)

lasa-rulete.png

Sastāvdaļas – šķipsna muskatrieksta, 100 ml piena, 2 lielas laša filejas (katra pa 450 g), olīveļļa, 250 g svaigas baltmaizes bez garozas, 300 g sasaldētu zirņu, 2 pētersīļu zariņi, 350 g kambalas (butes) filejas, burkāns, sāls, pipari, olas baltums.

Pagatavošana.

Burkānu notīra un novāra sālsūdenī apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist, tad sagriež kubiciņos zirņa lielumā.

Citā katliņā verdošā ūdenī liek zirņus un vāra 6 minūtes, nokāš caurdurī.

Pētersīļus nomazgā, noņem lapiņas un tās smalki sagriež.

Maizi izmērcē pienā.

Kambalas fileju sablenderē, tai pievieno izmērcēto un nedaudz nospiesto maizi, olas baltumu, sāli, muskatriekstu un piparus. Visu samaisa viendabīgā masā. Pievieno burkānus, zirnīšus un pētersīļus, visu kārtīgi samaisa. Masu liek ledusskapī.

Tālāk seko formēšanas darbi. Vienu laša filejas gabalu pārgriež gareniski no vidus uz abiem sāniem, nenogriežot līdz galam, tā lai var atvērt uz abām pusēm kā grāmatu. Uzmanīgi nogriež nost ādu.

No otra filejas gabala resnākās daļas nogriež apmēram 3 cm platu strēmeli. Kopumā jābūt 3 filejas gabaliem bez ādas.

Lielāko fileju izklāj, vidū liek pusi no pildījuma, lai no abiem sāniem paliek 5 cm brīvi. Uz pildījuma liek nogriezto strēmeli visā garumā pāri.

Virsū liek atlikušo pildījuma daļu. Tam virsū uzliek atlikušo filejas gabalu, lai nosedz visu pildījumu. Apakšējās filejas sānus paceļ uz augšu un nostiprina ar zobu bakstāmajiem kociņiem virsējā filejā.

Fileju iesmērē ar olīveļļu, ietin folijā un liek cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī 35 minūtes.

Filejai ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, tad to ar visu foliju liek ledusskapī.

Pirms pasniegšanas foliju noņem nost, izņem zobu kociņus un sagriež ruleti šķēlītēs.

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Kas tā tāda KAMBALAS FILEJA ???

  2. Neko nesapratu, kā to laša fileju griezt. Bet ideja laba, uztaisīšu to visu vienkāršāk.

  3. Kas tad nu ir – kārklu krievi ieviesušies? Kas tā par fileju – kambala. Vai tad ne tā pati bute?

Draugiem Facebook Twitter Google+