Mobilā versija
+0.2°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
11. jūnijs, 2015
Drukāt

Mājās gatavots lečo – grila sezonā neaizstājams. Recepte

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

• 2 kg paprikas
• paliela selerijas sakne
• 2–3 palieli sīpoli
• 2 daiviņas ķiploka
• 1 l tomātu kečupa
• sāls, pipari
• olīveļļa apcepšanai
• zaļumi (dilles, pētersīļi)

Pagatavošana

Paprikas iztīra un sagriež, selerijas sakni nomizo un sarīvē.

Sīpolus sagriež, ķiploka daiviņas smalki sagriež vai izspiež caur spiedīti. Katlā sakarsē nedaudz olīveļļas, ber klāt dārzeņus un mazliet apcep. Uzlej kečupu un maisot sautē ~15 minūtes.

Tūlītējai lietošanai uzglabā ledusskapī, ziemas krājumiem lečo masu salej izkarsētās burkās un pasterizē.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+