Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
8. aprīlis, 2014
Drukāt

Pufīgās auzu pārslu pankūciņas ar biezpienu un jogurtu (2)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

Kviešu milti – 200 g
Biezpiens – 200 g
Auzu pārslas – 400 g
Dabīgais jogurts – 200 g
Citrona miziņas – 1 ēdamkarote
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Citrona sula – 1 ēdamkarote
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Sāls – pēc garšas
Olīveļļa – pēc garšas

Pagatavošana

1. Tasīti auzu pārslu samaļ miltos, sajauc ar nemaltajām, pārlej ar divām tasēm verdoša ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.

2. Biezpienu rūpīgi samaisa ar jogurtu, pievieno karoti olīveļļas, citrona miziņas un sulu.

3. Pievieno auzu pārslas un iepriekš samaisītus miltus, cepamo pulveri, cukuru un šķipsniņu sāls. Rūpīgi izmaisa un atstāj uz 20 minūtēm. (Maisījumam jānostāvas, lai pārslas uzbriestu un pankūciņas izdotos garšīgas un “pufīgas”).

4. Galvenais triks – pankūciņas pareizi izcept. Mīklu lej uz pannas ļoti nelielās porcijās, un pankūciņas cep, uzliekot pannai vāku (!) uz lēnas uguns (3–4 no 10).

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. man ar nekas prātīgs nesanāca, ķepīga mīkla, kurai vēl un vēl klāt lēju ūdeni…sanāca tāda cepti auzu pārslu biezputras plācenīši…

  2. Kā to visu iespējams uzcept turklāt vēl “lejot uz pannas”? To taču pat uzsmērēt nav iespējams. Kas tās par proporcijām? Produktu cūkošana!

Draugiem Facebook Twitter Google+