Pīrādziņi Siera svētku laikā Mežaparkā.
Pīrādziņi Siera svētku laikā Mežaparkā.
Foto – LETA

Rauga mīkla un zeltaini pīrādziņi 0

Sastāvdaļas rauga mīklai: 500ml piens, 1 kg milti (var aiziet mazliet vairāk), 50g svaigais raugs, 1 ola, 2 tēj.k sāls, 150g sviests/margarīns, 50 ml eļļa, 3/4 glāzes cukurs (ja cepsiet ko saldu, tad cukuru pievienojiet vairāk ap 1/2 glāzi).

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Pildījumam:
200g speķītis
600g kūpināta cūkgaļa,smuks gabaliņš
2 lieli sīpoli
eļļa cepšanai

Kā gatavot?

Siltā pienā izšķīdinam raugu,labi ir maisīt ar putojamo slotiņu. Pievienojam olu, izmaisām, pievienojam sāli, cukuru. Izmaisām un atstājam, kamēr izsijājam miltus. Izsijātos miltus lēnām iemaisām piena maisījumā. Atstājam, kamēr izkausējam sviestu/margarīnu, atdzesējam, lai nav karsts. Maisījums var būt mazliet silts, bet noteikti ne karsts.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviestam/margarīnam pievienojam eļļu un šo visu lejam iekšā mīklā un izmaisām, izmīcam, ja nepieciešami vēl milti, tad pievienojam, uzmanīgi, nepārcenšamies. Mīklai jābūt ļoti ellastīgai, maigai un tai nebūtu jālīp pie rokām. Kārtīgi izmīcam. Liekam traukā, tikmēr pārsedzam pārtikas plēvi un dvieli.

Cepeškrāsni uzsildam līdz 40 grādiem un izslēdzam. Tur liekam mīklas trauku raudzēties uz stundu.

Mīkla palielināsies apjomā 2-3 reizes.

Kamēr mīkla rūgst, gatavojam pildījumu.

 

 

Sīpolus smalki sagriežam un cepam eļļā. Pievienojam sīki sagrieztu kūpinātu speķi un sīki sagrieztu kūpināto gaļu. Visu sautējam ap 5-7 minūtēm.

Uzrūgušo mīklu izrullējam un ar glāzi izspiežam aplīšus. Pa vidu liekam atdzisušu pildījumu, bet nenosmērējam mīklas maliņas, jo tad pīrādziņa šuve slikti tūras kopā.

Ja uz mīklas maliņas nav ticis pildījums, tad šuve ļoti labi turas kopā, bet ja gadījumā šuve neturas kopā, tad vienkārši liekam uz plāts to pīrādziņu un tas nevērsies vaļā, turēsies kopā arī tā.

Gatavos pīrādziņus apsmērējam ar olas dzeltenumu, kam pievienota 1 ēd.k piens. Smērējam visu pīrādzinu gan augšu, gan sānus.

 

Pīrādziņus cepam ap 190 grādiem ap 15-20 minūtēm, līdz tie kļuvuši brūni. Izceptos pīrādziņus pārsedzam ar dvieli un šādi ļaujam atdzist.

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Recepti iesūtīja Natālija

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.