Mobilā versija
+2.0°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
16. maijs, 2012
Drukāt

Rauga mīkla un zeltaini pīrādziņi

Foto - LETAFoto - LETA

Pīrādziņi Siera svētku laikā Mežaparkā.

Sastāvdaļas rauga mīklai: 500ml piens, 1 kg milti (var aiziet mazliet vairāk), 50g svaigais raugs, 1 ola, 2 tēj.k sāls, 150g sviests/margarīns, 50 ml eļļa, 3/4 glāzes cukurs (ja cepsiet ko saldu, tad cukuru pievienojiet vairāk ap 1/2 glāzi).

Pildījumam:
200g speķītis
600g kūpināta cūkgaļa,smuks gabaliņš
2 lieli sīpoli
eļļa cepšanai

Kā gatavot?

Siltā pienā izšķīdinam raugu,labi ir maisīt ar putojamo slotiņu. Pievienojam olu, izmaisām, pievienojam sāli, cukuru. Izmaisām un atstājam, kamēr izsijājam miltus. Izsijātos miltus lēnām iemaisām piena maisījumā. Atstājam, kamēr izkausējam sviestu/margarīnu, atdzesējam, lai nav karsts. Maisījums var būt mazliet silts, bet noteikti ne karsts.

 

Sviestam/margarīnam pievienojam eļļu un šo visu lejam iekšā mīklā un izmaisām, izmīcam, ja nepieciešami vēl milti, tad pievienojam, uzmanīgi, nepārcenšamies. Mīklai jābūt ļoti ellastīgai, maigai un tai nebūtu jālīp pie rokām. Kārtīgi izmīcam. Liekam traukā, tikmēr pārsedzam pārtikas plēvi un dvieli.

Cepeškrāsni uzsildam līdz 40 grādiem un izslēdzam. Tur liekam mīklas trauku raudzēties uz stundu.

Mīkla palielināsies apjomā 2-3 reizes.

Kamēr mīkla rūgst, gatavojam pildījumu.

 

pirag1

 

Sīpolus smalki sagriežam un cepam eļļā. Pievienojam sīki sagrieztu kūpinātu speķi un sīki sagrieztu kūpināto gaļu. Visu sautējam ap 5-7 minūtēm.

Uzrūgušo mīklu izrullējam un ar glāzi izspiežam aplīšus. Pa vidu liekam atdzisušu pildījumu, bet nenosmērējam mīklas maliņas, jo tad pīrādziņa šuve slikti tūras kopā.

Ja uz mīklas maliņas nav ticis pildījums, tad šuve ļoti labi turas kopā, bet ja gadījumā šuve neturas kopā, tad vienkārši liekam uz plāts to pīrādziņu un tas nevērsies vaļā, turēsies kopā arī tā.

Gatavos pīrādziņus apsmērējam ar olas dzeltenumu, kam pievienota 1 ēd.k piens. Smērējam visu pīrādzinu gan augšu, gan sānus.

 

pirag2

Pīrādziņus cepam ap 190 grādiem ap 15-20 minūtēm, līdz tie kļuvuši brūni. Izceptos pīrādziņus pārsedzam ar dvieli un šādi ļaujam atdzist.

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

Recepti iesūtīja Natālija

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+