Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
29. septembris, 2014
Drukāt

Sviesta, rauga, biezpiena, smilšu mīkla. 4 receptes mājas cepumu kārotājiem

1. Kārtainā sviesta mīkla

1no4
Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Nepieciešams

200 g sviesta, 2 glāzes miltu, 1 olas dzeltenums, 0,5 glāzes ūdens, 1 ēdamkarote konjaka vai degvīna, 1 naža gals sāls.

Sviestu ar ¼ miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens, sāls, konjaka un olas dzeltenuma gatavo mīklu. To noliek vēsumā.

Pagatavošana

Atdzesēto mīklu izveltnē, vidū ieliek sviesta plāksni, tai pāri pārloka brīvās mīklas malas, izveltnē, saloka 3 reizes vienā virzienā, tad 3 reizes otrā, atstāj vēsumā 1 stundu. Vēlreiz izveltnē un saloka kā iepriekš, atkal atdzesē. Pēdējo reizi izveltnējot, no mīklas veido plāksnes kūkām, tortēm vai izspiež cepumus, ko liek uz plāts, kas apslacīta ar aukstu ūdeni, cep karstā cepeškrāsnī.

  1. Kārtainā sviesta mīkla
  2. Kārtainā biezpiena mīkla
  3. Kārtainā rauga mīkla
  4. Smilšu mīkla

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+