Foto – Aija Geida

Tomātus var arī sasaldēt. Kā to labāk darīt? 0

Reti kurš iedomājas tomātus salikt maisiņos un ziemai sasaldēt. Šķiet, pēc atlaidināšanas būs vien šķidra masa. Patiesībā sasaldēti tomāti ideāli saglabā savas garšas un krāsas īpašības. Vienīgi jāmāk tos atlaidināt, proti, jāļauj tikai nedaudz atkust.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Lasīt citas ziņas

Saldēšanai izvēlas mazus un vidējus tomātus, veselus saliek maisiņos un sasaldē. Ziemā pa vienam izņem no maisiņa un sagriež šķēlītēs, kamēr vēl sasaluši. Šķēlītes liek uz sviestmaizes, uzkaisa zaļumus un pagaida desmit minūtes, kamēr tie mazliet atsilst. Sajūta tāda, ka vasaras garšas atkal ir uz mēles – ļoti aromātiski un garšīgi, nevar salīdzināt ar lielveikalu cietajiem, bezgaršīgajiem tomātiem.

Ja saldētos tomātus izmanto picām, tos sasalušus sagriež šķēlītēs un uzliek picai 3–5 minūtes pirms cepšanas beigām. Tie neizjūk, bet labi izcepas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.