Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
12. augusts, 2015
Drukāt

Veseli tomāti savā sulā. Garda un veselīga recepte ziemas krājumiem

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
PADOMI

• Konservēšanai ieteicams ņemt vienāda lieluma un gatavības dārzeņus, piemēram, tikai zaļus vai tikai bāli iesārtus.

• Ja konservē tomātus ar visu mizu, ar adatu vai koka irbulīti iedur 1–2 cm dziļi vietā, kur tomāts piestiprinās pie kātiņa.

Ir vērts sagatavot veselus tomātus savā sulā. Šim nolūkam izvēlas stingrus dārzeņus. Tos ieliek caurdurī un 30–60 sekundes iemērc karstā ūdenī, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī, kam pielikti ledus gabaliņi. Pēc blanšēšanas tomātiem varēs viegli noņemt mizu. Nomizotos uzmanīgi liek burkās, katrā ieberot pāris melno piparu graudu un, ja vēlas, arī ķiploka daiviņu un lauru lapu. Pārliešanai domāto tomātu sulu ielej katlā un uzvāra. Trīs litriem sulas pievieno 2 ēdamkarotes sāls, tikpat daudz cukura un ēdamkaroti etiķa. Uzlej tomātiem, uzliek metāla vāciņus un karsē +85 °C aptuveni 20 minūtes. Burkas aizvalcē un noliek vēsumā.

Vieglāk ir nevis pašiem tvaicēt tomātu sulu, bet gan nopirkt veikalā, piemēram, trīslitru burku ar Latvijā ražoto sulu. Pašu gatavotā bieži vien ir ūdeņaina. Ja tomēr tvaicē mājās, svarīgi, lai tajā nebūtu sēklu, kuru dēļ konservi nereti bojājas.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+