Veselīgs našķis
 – smiltsērkšķu želeja 2

Patērētāji aizvien vairāk iecienījuši smiltsērkšķu želeju, jo ražotāji specifisko ogu garšu prot papildināt ar dažādām garšām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

Smiltsērkšķu audzētājs un pārstrādātājs Inārs Malderis šīm ogām mēdz pievienot dzērvenes, bumbierus, ķirbjus, mellenes, brūklenes, zemenes un pīlādžus. Ja ogas vai augļi lieli, tos pirms vārīšanas vēlams sablendēt. No ķirbja vislabāk izspiest sulu. Ja gribas, lai dominē smiltsērkšķu garša, 1,5 kg smiltsērkšķiem ņem 0,5 kg citu augļu vai ogu. Sākumā 200 g cukura sajauc ar 40 g pektīna, to pievieno augļu sulai, nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pieber vēl 800 g cukura, 3–5 minūtes pavāra, un želeja gatava.

Foto – Valdis Semjonovs
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.