Praktiski
Receptes

Zemeņu biezpiena “olas” 0

Foto – dikulya67.ru

Sastāvdaļas: 700 g biezpiena 1 ola 25 g sviesta 1/3 glāzes miltu zemenes 1 paciņa vaniļas cukura aptuveni 100 g kokosa pārsliņu un maltu riekstu rotāšanai cukurs pēc garšas škipsniņa sāls Nomazgā un nosusina zemenes. Atsevišķi samaisa olas, cukuru, biezpienu un miltus. Pēc tam  pievieno sviestu un vēlreiz rūpīgi samaisa. No iegūtās masas veidos ovālas “olas”, katrai vidū liek zemeni. Ogu rūpīgi “ievīsta”. Biezpiena” olas” pa vienai liek verdošā ūdenī. Tiklīdz tās “uzpeld”, ar putukaroti izņem, ļauj ūdenim notecēt. Apviļā riekstos un kokospārslās. 


Pasniedz ar zemenēm un krējumu, putukrējumu, iebiezienāto pienu vai pūdercukuru. Zemeņu vietā var izmantot arī ķiršus, aprikozes u.c. augļus vai ogas. 

Recepte no dikulya67.ru

Saistītie raksti
LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Jāņogu ruletītes. Veselīgs našķis no saldētām ogām
1 diena
AG
Aija Geida
Praktiski
Korejiešu kimči – asi, aromātiski un izcili kraukšķīgi skābēti kāposti
1 diena
SM
Signe Mengote
Praktiski
Tas, ka viņi ir lēni, ir tikai mīts… Ciemos pie bruņurupuču meitenes, vārdā Brunis
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

"V
"Mājas Viesis"
Latvijā
Imants Lancmanis: Guvis piepildījumu karjerā un ģimenē, cilvēks var sākt domāt par valsti
2 stundas
IP
Ilze Pētersone
Latvijā
Latvijas vēsture pirms valsts dibināšanas 18 jautājumi un atbildes
1 diena
RO
Regīna Olševska
Latvijā
Dāvana Latvijai – 1000 kilometri. Māris Baltais sāka skriet, aizejot pensijā
52 minūtes
AT
Andris Tiļļa
Latvijā
Ģimenē klusēšana nav zelts! Atziņas no pāriem, kas gredzenus mijuši 18. novembrī
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
ES 27 dalībvalstis vērtē Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES līgumu un nākotnes attiecību deklarāciju
1 stunda